Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κρέας αλόγου...


Χαρακτηριστική η είδηση από τη "Ναυτεμπορική"
"Yπέρ της διανομής στους φτωχούς τροφίμων στα οποία έχει εντοπιστεί κρέας αλόγου τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντερκ Νίμπελ, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Όπως είπε, θα ήταν ανεύθυνο να πεταχτεί ασφαλές φαγητό. Η αντιπολίτευση ωστόσο απέρριψε την ιδέα χαρακτηρίζοντάς τη παράλογη και προσβλητική για τους φτωχούς ανθρώπους. Ανάλογη πρόταση έχει διατυπώσει φινλανδική εταιρεία αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου".
Επειδή στη χώρα μας τέτοιου είδους «μεταρρυθμίσεις»  έρχονται λίγο καθυστερημένα, αναμένω από τον Έλληνα ομόλογό του αντίστοιχη πρόταση , όπως πχ να διανέμεται κρέας …γαϊδάρου, σκύλου, γάτας που έχουμε και μπόλικες ή και γιατί όχι και κρέας …αρουραίου. Δηλαδή οι αποκλεισμένοι στο Μεσολόγγι  από τα στρατεύματα   των Οθωμανών το 1825 και 1826 , πριν επιχειρήσουν την ηρωική τους έξοδο , πώς τα έτρωγαν;
Όχι, δεν είναι οι απόψεις των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου που με εξοργίζουν τόσο, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.  Βρήκαν έδαφος και λένε και κάνουν ό,τι θέλουν. Περισσότερο με εξοργίζει  η ατολμία  και ο φόβος των εκατομμυρίων  ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των εκατομμυρίων ανέργων , να τους στείλουν  αυτούς και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν στον αγύριστο Μια για πάντα.
Βρε τι θα ακούσουμε ακόμα!!!
Αλλά αυτό είναι το  πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού  καθώς πετάει πλέον  τη μάσκα . 
Όμως ας μη ξεχνάμε:
"Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι"