Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου για τον αγώνα των αγροτών


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»

Η  συγκυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με οδηγό, τα μνημόνια (ειδικά το μνημόνιο 3 για τους αγρότες) και τη νέα αντιδραστική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προσπαθεί να συμβάλλει στο ξεπέρασμα της κρίσης συμπιέζοντας οικονομικά (δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, φορολόγηση κτλ) τα φτωχομεσαία και λαϊκά στρώματα της υπαίθρου, διαλύοντας και ξεπουλώντας οτιδήποτε συνεταιριστικό (βλ ΔΩΔΩΝΗ και κατάσταση των ΕΑΣ περιοχή μας).
Ακολουθούν αυτή την πολιτική για να βγουν αλώβητα τα καρτέλ βιομηχάνων-μεγαλέμπορων-μεγαλοαγροτών με την αγαστή συνεργασία της κυρίαρχης ομάδας της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας (σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο) , η οποία προσπαθεί να σώσει το τομάρι της. 
Απαξιώσανε όλοι μαζί κάθε πραγματική συνεταιριστική απόπειρα στο όνομα της «επιχειρηματικότητας», της «ανταγωνιστικότητας» για την «εύρυθμη» λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, για την εξυπηρέτηση των μηχανισμών εξουσίας τους και έρχονται τώρα να τα πάρουν όλα.   
Η εφαρμογή και η διαχείριση αυτής της πολιτικής ισχυροποίησε κύκλους, που έχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μηχανισμούς στην Ε.Ε. και οι οποίοι συνεχίζουν να τάζουν στον αγροτικό κόσμο.
Από την άλλη έσπρωξε στο περιθώριο μεγάλο αριθμό φτωχομεσαίων αγροτών και στην απαξίωση της δουλειάς χιλιάδων γεωπόνων
(βλ. δυσβάσταχτα χρέη στα περισσότερα  καταστήματα γεωργικών εφοδίων, απλήρωτη εργασία στους συνεταιρισμούς, εντατικοποίηση στον ιδιωτικό τομέα, περιθωριοποίηση του δημόσιου τομέα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παρατεταμένη ανεργία ειδικά στους νέους συναδέλφους).

ΝA ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ  .
 ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΤΑ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Είμαστε στο πλευρό τους γιατί ένα κοινό μέτωπο μαζί με όλους τους εργαζόμενους του αγροτοδιατροφικού τομέα, τους εργαζόμενους της πόλης , τους άνεργους θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε όρους ανατροπής της πολιτικής της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων. Τη πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ. Μπορούμε να συνεργαστούμε για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας, με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των παραγωγών και των εργαζομένων σε αυτούς, για να μείνει ο αγρότης στο χωράφι με δωρεάν ποιοτική  παιδεία, υγεία και πολιτισμό και ένα γεωτεχνικό που θα δουλεύει με αξιοπρέπεια.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ