Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Χτές το Μετρό σήμερα οι Ναυτεργάτες. Φτάνει!!

Μετά και την επιστράτευση των Ναυτεργατών είναι φανερό και στους πιο δύσπιστους ακόμη ότι ο κυβερνητικός ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
 Δεν έχουν καμία αναστολή οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές του κυβερνητικού τραστ να διαχειρίζονται τις τύχες μας με τον πλέον βάρβαρο και αντιδημοκρατικό τρόπο.
Επιχειρούν να μετατρέψουν τη χώρα σε ειδική ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη φτώχειας ανεργίας και εξαθλίωσης.
Όσοι αντιστέκονται είναι εχθροί του καθεστώτος και κάθε αντίσταση ποινικοποιείται.
Χτες το Μετρό σήμερα οι Ναυτεργάτες. Φτάνει!!
Με το αιτιολογικό ότι μπορεί να "τρομάξουν οι αγορές", αύριο μπορεί να απαγορεύσουν ακόμη και τις δημόσιες συναθροίσεις. Είναι τόσο αδίστακτοι και τόσο συντονισμένοι με την αντίληψη και τη λογική της ναζιστικής συμμορίας που γίνονται επικίνδυνοι και εκτός κάθε ορίου. Ακόμη και το σύνταγμα στο όνομα του οποίου ορκίστηκαν, έχει μετατραπεί σε "όρκο αίματος" για την τάξη που υπηρετούν, τους δανειστές, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται με σαφήνεια και ευθέως από την κυβέρνηση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει. Την απεργία , τη διαδήλωση, το δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.
Στη διαρκή και απροκάλυπτη πρόκληση της κυβέρνησης η απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων δε μπορεί να είναι μία απεργία ξέπνοη και ανοργάνωτη. Χρειάζεται κάθε αγωνιζόμενος κλάδος να στηρίζεται από το σύνολο της εργατικής τάξης, έμπρακτα.
Χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει με αυτοπεποίθηση, δυναμικά και με διάρκεια. Χρειάζεται να προσπεράσει τους άσφαιρους λεονταρισμούς της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αρνούνται πεισματικά να οργανώσουν άμεσα και αποφασιστικά( ώς θα όφειλαν) την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Βρίσκονται ήδη σε άλλο στρατόπεδο, Η μόνη δυνατότητα είναι η οργανωμένη απάντηση των σωματείων, των συνελεύσεων, του συντονισμού των αγώνων, των απεργών και των απεργιών σε ένα ποτάμι που θα παρασύρει τις αυταπάτες, θα τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του εργαζόμενου λαού Όλοι θα κριθούμε σε αυτόν τον αγώνα.
 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α