Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το μετέωρο βήμα του πελαργού....



                                            Από  
Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Νάξο, Αμοργό και μικρές Κυκλάδες

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ένας τεράστιος αγώνας, από τα κάτω, για την διατήρηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου μας και την σταθερή ανάπτυξη του σε  μονάδα δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Η υπόθεση του νοσοκομείου έγινε υπόθεση όλης της κοινωνίας, που πήρε την κατάσταση στα χέρια της για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους και αυτοτελές - αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Νάξου.

Μόλις η κοινωνία σήκωσε το θέμα ψηλά, με τη μαζική αντίδραση της, αμέσως όλοι οι παράγοντες, Δήμαρχος, ντόπιος Υπουργός, Διοίκηση Νοσοκομείου, Δ.Υ.ΠΕ.  κ.α., που μέχρι τότε συναινούσαν στην υπάρχουσα κατάσταση, σύρθηκαν να ασχοληθούν, να κινητοποιηθούν, να κάνουν επαφές ..... 

Όλοι αυτοί έβγαζαν την προηγούμενη εβδομάδα διαγγέλματα για το "βέβαιο" της διατήρησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου μας, παρουσιάζοντας το σαν δικό τους έργο. Ο ντόπιος βουλευτής μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο  δήλωσε "έχω να σας πω ότι από σήμερα μπορείτε να το λέτε… Tο Νοσοκομείο κρατάει την αυτονομία του».

Παρά τα μεγάλα λόγια των παραγόντων, όπως πληροφορηθήκαμε, κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών την 18.02.2013, τα Νοσοκομεία Ικαρίας και Λήμνου κέρδισαν την αυτονομία τους ενώ για το θέμα της Νάξου δεν υπήρξε καμία απόφαση. 
Συζητήθηκε μεν, αλλά έμεινε μετέωρο.

Η κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζει στα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". 
Η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι άμεση και δραστική.

Η επιτροπή αγώνα για την υγεία στην Νάξο, Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, 21:00 μμ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Δήμου Νάξου προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση μας. Καλούνται όλα τα σωματεία, οι φορείς, οι Σύλλογοι και οι συλλογικότητες του νησιού μας αλλά και όλοι οι αγωνιζόμενοι συμπολίτες μας να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαδικασία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΣΤΕΡΕΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ, ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ