Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δεν τους βγαίνει το χρονοδιάγραμμα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση;


Απόσπασμα από συνέντευξη του Α. Λοβέρδου στην εκπομπή του ALTER «Καλημέρα» (κλικ εδώ)
...
 Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Άρα, λοιπόν, είμαστε στην τελική ευθεία. Κάπου διάβασα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι ευχαριστημένος από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Θέλει να τρέξει περισσότερο το θέμα αυτό.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι , όχι, είναι ακόμα πιο άσχημα τα πράγματα απ’ αυτό που λέτε.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ποιο άσχημα;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Βεβαίως ναι. Εμείς με τον κ. Κουτρουμάνη, την κα Δρέττα, την κα Κατσέλη, με όλη την ηγεσία του Υπουργείου έχουμε συνεννοηθεί. Μάλιστα, αυτό αφορά κατά κάποιο τρόπο περισσότερο την κα Δρέττα, τις αγωνίες της αλλά και εμάς, επειδή έχουμε μόνο ένα ταμείο.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σωστό.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έχουμε μόνο τον ΟΠΑΔ, ενώ το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει τους μεγαλύτερους ασφαλισμένους, είναι το ΙΚΑ εκεί. Έχουμε, λοιπόν, αγωνία και εμείς, αλλά κυρίως έχουν οι συνάδελφοί μας σ’ αυτό το Υπουργείο και εμείς αισθανόμαστε το ίδιο κ. Αυτιά. Αυτά τα δυο Υπουργεία έχουν συγγένειες, γιατί θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαστε και ίδιος χώρος, οι κοινωνικές ασφαλίσεις με την υγεία.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Συγκοινωνούν δοχείο ακριβώς.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακριβώς. Λέμε, λοιπόν, για εκείνο το Υπουργείο και για μας, για όλα τα Ταμεία και για την Ελλάδα τελικά, αφού οι δαπάνες στο φάρμακο είναι πολύ μεγάλες. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τώρα γίνεται πιλοτικά στον Οργανισμό Αυτασφάλισης και σε ότι αφορά τις εξετάσεις και στον ΟΠΑΔ, στο Ταμείο του δημοσίου. Κάποια στιγμή επειδή τα προγράμματα αυτά είναι πιλοτικά τελειώνουν και εγώ το έχω βάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο τρεις φορές …
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τρεις φορές;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Βεβαίως, κάτι πρέπει να κάνουμε, έστω τουλάχιστον να ξεκινήσει ένας διαγωνισμός για να βρούμε τον ανάδοχο, γιατί οι διαδικασίες αφορούν μία δραστηριότητα, κ. Αυτιά, πάρα πολύ μεγάλη. Αρκεί να σας πω ότι το σχετικό έργο είναι 10 εκατομμυρίων το χρόνο ίσως και λίγο περισσότερο εφ’ όρου ζωής. Συνεπώς θα υπάρχουν τρομακτικά εταιρικά ενδιαφέροντα, θα έχουμε συγκρούσεις και θα αργήσουμε να αρχίσουμε.
 Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Θα τα δούμε όλα αυτά τα θέματα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αν δεν μας καλύπτει το γεγονός ότι θα αργήσουμε να αρχίσουμε, επειδή θα καθυστερήσει ο διαγωνισμός, πρέπει να δούμε μια άλλη μέθοδο παρέμβασης, ενδεχομένως με μια τροπολογία στη Βουλή που θα απευθύνεται πια σε ένα consortium εταιρειών. Δηλαδή, να μαζευτούν όλες οι εταιρείες μαζί για να αναλάβουν αυτό το έργο.
Αλλά αυτά τα έχουμε συζητήσει, Θέλουμε με το Υπουργείο Εργασίας να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία. Ξαναλέω ότι είμαστε δυο Υπουργεία με την ίδια κατεύθυνση και ελπίζω η δραστηριοποίηση σ’ αυτό το επίπεδο όλης της Κυβέρνησης να είναι πολύ γρήγορη.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αυτά σαν εισαγωγικό σημείωμα φίλες και φίλοι, θα πάμε αργότερα …
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα, έτσι;
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Είναι όχι απλά σοβαρό, είναι από τα πλέον σοβαρά θέματα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Στον Οργανισμό της Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με τον κ. Βουδούρη και την καθοδήγηση της κας Δρέττα κάνανε την αρχή, είναι στο πιλοτικό πρόγραμμα προχωρημένοι. Αυτό έγινε, για να επεκταθεί στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, να μπούνε μέσα όλα τα ταμεία, όλοι οι γιατροί και οι συμβεβλημένοι γιατροί …
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σωστό.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και να συνδεθούν με τα φαρμακεία …

ΥΓ:Τι το ήθελε εκείνο το "Συγκοινωνούν δοχείο" ο Αυτιάς;
    "Συγκοινωνούντα δοχεία"... το καταλαβαίνουμε.
     Άκου "συγκοινωνούν δοχείο" !