Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οι αλήτες


                                     Της     ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Φοράδα που κλωτσάει πρέπει να την προσέχεις (λαϊκή ρήση)

  Οι καιροί, στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα μας, είναι πονηροί. 
Στην σκιά των οικονομικών εξελίξεων βρέθηκαν και τρέξανε να τις εκμεταλλευτούν πολλοί αλήτες. Πονηροί και κατεργάρηδες άνθρωποι που a priori σε έχουνε καθηλώσει στην θέση του θύματος και του άβουλου θεατή. Πρόσωπα που επειδή έτυχε να πάρουνε κάποια καλή «μερίδα» από την δόξα της εξουσίας και το κέρδος πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν ή δεν υπάρχουν καθόλου. Αδίστακτοι και άξεστοι στις απαιτήσεις τους. Άνετοι στην επιβολή καινούργιων μέτρων. Υποκριτές που δηλώνουν ότι σε πονάνε και ματώνουν μαζί σου. Πολιτικοί που σε «σκλαβώνουν» με τα λεκτικά τους τερτίπια και τα καμώματα τους στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Άνδρες και γυναίκες, που πιστεύουν ότι η μοίρα τους έχρησε αποκλειστικούς σωτήρες αυτής της χώρας .Αυτό που λένε σήμερα το ξελέν αύριο με άνεση και υπεροψία. Άνθρωποι  που, με δική τους επιλογή, σου στερούνε την ποιότητα ζωής και υποτιμάνε την νοημοσύνη μας. Μας κοροϊδεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτοί ξέρουνε τι είναι καλύτερα για μας πριν από εμάς.
Χαράζουν την πορεία του τόπου με βάση το συμφέρον τους και τίποτα άλλο. Εμείς  δεν υπάρχουμε παρά για να δεχτούμε τις μεταρρυθμίσεις που αυτοί αποφασίζουν. Πιστεύουν ότι είναι οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν λύση στα διάφορα προβλήματα του τόπου άσχετα αν είναι άσχετοι με την πραγματικότητα. Αποφασίζουν και διατάζουν επειδή βρίσκονται στο απυρόβλητο, αφού  βασίζονται  στην βουλευτική τους ασυλία. Αδίστακτοι στην εφαρμογή της λιτότητας, μια που οι περικοπές που αποφάσισαν για το λαό δεν τους αγγίζουν. Μπήκαν στην πολιτική με ένα τρύπιο σώβρακο και τώρα φοράνε επώνυμα εσώρουχα. Κάνουν λάθη και παθαίνουν επιλεκτική αμνησία. Τώρα ζητάνε να πληρώσουμε εμείς τα λάθη τους. Κανένας ζάμπλουτος πολιτικός δεν πούλησε η  έδωσε την τεράστια περιουσία του για να ξεπληρώσει τα λάθη που αυτός και οι άλλοι 299 έκαναν επί τόσα χρόνια.
Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Μία μερίδα του λαού τους έχει ψηφήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα τα δεχτούν όλα .Ο λαός αναρωτιέται γιατί αυτή την κρίση πρέπει να την πληρώσουν μόνο οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι και προβληματικοί. Γιατί αυτή η περαίωση, αυτό το χάρισμα χρεών « έσωσε» κάποιους, ενώ τους υπόλοιπους μας πάνε φυλακή για λιγότερα χρέη. Η Αριστερά δεν θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν έτσι όπως προγραμμάτισαν αυτοί που δηλώσανε ότι «λεφτά υπάρχουν». Οι αριστεροί, ανεξαρτήτως αν ανήκουν στα μεγάλα και μικρά κόμματα είναι σαν τη φοράδα.
Προσέξτε τους, κυρίως αν θέλετε να τους την φέρετε από πίσω. Κλωτσάει άσχημα και ξεδοντιάζει!
Μετά ποιος θα πληρώσει τον γιατρό για τα σπασμένα δόντια και τον καλλωπισμό ;