Μονόδρομο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος υγείας, τονίζοντας πως αν δεν επιτευχθεί εντός του 2011 η συγκράτηση της σπατάλης στα νοσοκομεία, την αποτυχία θα εισπράξουν αδίκως η ελληνική κοινωνία και οι Ελληνες πολίτες.
Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας..
Τουτέστιν, πάρτε χρήματα απ’ όποιον μπορείτε, εξοικονομήστε απ’ όπου μπορείτε, για να μπορέσετε να λειτουργήσετε.
Αυτός είναι ο μονόδρομος για το ΕΣΥ, για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο όπως τόνισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Παρασκευή, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, για την παρουσίαση βιβλίου του Λυκούργου Λιαρόπουλου, με τίτλο "Διεθνή Συστήματα Υγείας".
Εκβιάζει και απειλεί μάλιστα την Ελληνική κοινωνία, ότι αν το ΕΣΥ δεν συγκρατήσει τις δαπάνες θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές οριζόντιου χαρακτήρα, επί δικαίων και αδίκων!
Συνεχίζοντας τις λογιστικές αλχημείες του, επεσήμανε, «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τόσο για τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας όσο και για τον ιδιωτικό τομέα υγείας καταναλώνει τα περισσότερα στον πλανήτη και ειδικότερα η δαπάνη του κράτους στον τομέα της υγείας το 2009 έφτασε τα 25 δισ. ευρώ, ποσό δυσανάλογο ως προς τη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται».Επιμελώς παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι η Ελλάδα σε δημόσιες δαπάνες υγείας είναι η τελευταία χώρα σε επίπεδο ΟΟΣΑ και ότι είναι επίσης από τις πρώτες χώρες του πλανήτη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, δηλαδή σε πληρωμές υπηρεσιών υγείας απευθείας από την τσέπη των εργαζομένων.
Ε βέβαια, χωρίς λογιστικές αλχημείες και αποκρύψεις πραγματικών οικονομικών δεδομένων πώς θα αιτιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησής του;
Για άλλη μια αφορά όμως αποδεικνύεται, μέσα από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική-της εκμηδένισης των δημόσιων δαπανών για την Υγεία και της μεταβίβασης ΟΛΟΥ του πακέτου χρηματοδότησης της Υγείας στις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και στα ασφαλιστικά τους ταμεία - δεν τους επιβλήθηκε, αλλά στην ουσία ήταν ΚΑΙ στα σχέδιά τους, στις προτεραιότητες τους!
«Άλλη δυνατότητα δεν υπάρχει και δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ακόμη και αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.
Και έτσι με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί το ΕΣΥ σε πλήρη κατάρρευση και το αγαθό της Υγείας σε πλήρη εμπορευματοποίηση.