Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σε κατάρρευση το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων που χορηγεί το εφάπαξ.



Το παρόν δημοσίευμα συνδέεται με ανάλογο του  Ιουνίου του 2010 (κλικ εδώ).

Η κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που χορηγεί το εφάπαξ στους δημόσιους υπάλληλους είναι ως γνωστόν τραγική.
Σε εκκρεμότητα βρίσκονται  αυτή τη στιγμή  37.000 αιτήσεις για χορήγηση του συγκεκριμένου βοηθήματος.. Ήδη με τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αποχωρούντων με συνταξιοδότηση υπαλλήλων , ενώ το Ταμείο έχει κυριολεκτικά ξεμείνει από ρευστό και αναζητά 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ
Αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το εφάπαξ σε όσους έκαναν αίτηση πριν από δύο χρόνια, ενώ αν δεν ενισχυθεί το ταμείο άμεσα, όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα στο 2011 θα πάρουν το εφάπαξ μετά από 4 περίπου χρόνια. Ήδη πάνω από 500 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πεθάνει πριν προλάβουν να πάρουν το βοήθημα!

Η κατάρρευση των ταμείων και βέβαια και του ΤΠΔΥ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την κατασπατάληση  και καταλήστευση των αποθεματικών τους, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει με τις πολιτικές μηδενικών προσλήψεων που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ , καθώς δεν εισέρχονται  στο σύστημα νέοι  μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κατέβαλαν τις εισφορές τους και θα έδιναν λίγο οξυγόνο στο ταμείο.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της θα οδηγήσει το ταμείο   σε πλήρη αδυναμία καταβολής των χρημάτων των εργαζομένων και σε οριστική διάλυση.
Εκβιάζει μάλιστα τους εργαζόμενους για επιβολή εισφοράς 2% έως 3% στις πρόσθετες αμοιβές τους, για να στηριχτεί το Ταμείο, αλλιώς θα θέσει θέμα άτοκης επιστροφής των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πολύ μεγάλη μείωση του εφάπαξ!!! 

Όσο θα  αφήνουμε  όλο αυτόν το συρφετό του κεφαλαίου να δρα ανενόχλητος και να  παραμένει στην  εξουσία ,μαύρη θα είναι κάθε μέρα που θα ξημερώνει.