Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων τις επόμενες εβδομάδες!

«…Σε ότι αφορά τώρα στις αλλαγές που θα γίνουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις επόμενες εβδομάδες, περιμένω από τον κ. Μουσιώνη την κα Αποστόλου, τον κ. Παπαδόπουλο μία ενημέρωση. Εμείς δεν θα πάμε στην λογική των τοποθετήσεων καινούργιων διοικητών, αλλά θα τοποθετήσουμε επί των υφισταμένων. Όπως ξέρετε στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται τέτοιες διατάξεις. ΄Η θα κάνουμε κάποιες μετακινήσεις, όπως τώρα , καλή ώρα»…

Από το χθεσινό δελτίο τύπου του ΥΥΚΑ.(κλικ εδώ)

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι  συγχωνεύσεις νοσοκομείων  επισπεύδονται, αρχής γενομένης από τις διοικήσεις τους .
Όσοι διοικητές κριθούν «ανεπαρκείς»  από το ΥΥΚΑ τις επόμενες δυο βδομάδες , θα απομακρυνθούν χωρίς να αντικατασταθούν, ενώ κάποιοι από τους εναπομείναντες θα αναλάβουν τη διοίκηση παραπάνω του ενός νοσοκομείων!
Οι συγχωνεύσεις των διοικήσεων θα αποτελέσουν πρώτο στάδιο  στα πλαίσια γενικότερων συγχωνεύσεων, και οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε κλείσιμο  κλινικών, τμημάτων ή και νοσοκομείων.
Πάντα βέβαια όλα αυτά με λογιστικούς όρους αγοράς και μνημονίου.
Ο υγειονομικός χάρτης ήταν το πρόσχημα. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τέτοιο χάρτη,σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της κάθε περιοχής.
Μια απλή καταγραφή θα κάνουν και αυτή …εκ των υστέρων.
Είναι επιτακτική ανάγκη σε κάθε πόλη  και κωμόπολη, σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά να ξεσηκωθούν οι πολίτες απέναντι σε αυτά τα σχέδια, που θα συντρίψουν ό,τι απέμεινε από το Δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ταυτόχρονα να  θέσουν επί τάπητος το αίτημα για ένα καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
Ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι πολύτιμα, γιατί η κυβέρνηση όπως φαίνεται επιταχύνει την πραγμάτωση των σχεδίων της για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.