Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τρομοκρατικές απολύσεις στο χώρο των ΜΜΕ στη Λέσβο


Στις 25 του Φλεβάρη, μία μόλις ημέρα μετά την απεργία, οι 20 εργαζόμενοι των εφημερίδων «Αιολικά Νέα» και «Κυριακάτικα Αιολικά» της Μυτιλήνης βρήκαν τις πόρτες της επιχείρησης κλειδωμένες και τους ιδιοκτήτες άφαντους!!!
Το γελοίο πρόσχημα το έμαθαν μέσα από ένα Δελτίο Τύπου που έστειλαν οι ιδιοκτήτες στον τοπικό Τύπο! Γιατί η πραγματική αιτία, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι, είναι το ότι την προηγούμενη ημέρα, την ημέρα της απεργίας, δεν πήγε κανείς τους στη δουλειά.
Να, λοιπόν, πού έχει φτάσει το θράσος της εργοδοσίας! Να πού έχει οδηγήσει τα πράγματα η σαρωτική αντεργατική πολιτική που δίνει το «πράσινο φως» σε κάθε είδους ασυδοσία, στην καταπάτηση και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων. Να ποια είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων από την εργοδοσία στα χρόνια του νέου εργασιακού μεσαίωνα.

Ακολουθεί Δελτίο τύπου των Εργαζομένων

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!!

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ, με έκπληξή μας σήμερα το πρωί διαπιστώσαμε προσερχόμενοι στον χώρο εργασίας μας ότι η πόρτα όχι μόνο ήταν κλειδωμένη αλλά είχαν αντικατασταθεί και οι κλειδαριές!! Λίγες ώρες αργότερα και χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση από τους εργοδότες μας, πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους άλλων εφημερίδων, την αποστολή δελτίου Τύπου από τους εκδότες Γιώργο και Τζούντυ Κονδυλούδη. Από την ανακοίνωσή τους αυτή ενημερωθήκαμε για την αναστολή έκδοσης των εντύπων με το αιτιολογικό ότι « με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους με την εγκυρότητα και την γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια».
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Η εγκυρότητα, η ποιότητα και η οικονομική ευρωστία των δύο αυτών εφημερίδων οφείλονται στη δουλειά μας. Το υπάρχον προσωπικό είναι αυτό που δημιούργησε και διατήρησε το «ισχυρό όνομα» των δύο εκδόσεων, το οποίο τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκδότες.
Όλοι εμείς εργαστήκαμε φιλότιμα και σκληρά χωρίς ποτέ να διεκδικήσουμε ούτε καν τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφέροντας εργασία υπό αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δεχτήκαμε ωμούς εκβιασμούς και μας ασκήθηκε ψυχολογική βία, του τύπου «ή υποχωρείτε ή κλείνω». Σήμερα 20 εργαζόμενοι δεν έχουμε δουλειά.
Είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του εκδοτικού ζεύγους να επικαλείται ανυπόστατους λόγους για το κλείσιμο των εφημερίδων, όταν προφανώς οι σκοποί είναι άλλοι. Λυπούμαστε για τον «πόνο ψυχής» τους !

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ» ΚΑΙ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ»

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου