Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Το Πρόγραμμα Αποσταθεροποίησης της Δημόσιας Υγείας


Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο.
Σε μια επέλαση διάλυσης της δημόσια υγείας έχει μετατρέψει την πολιτική της και το περιβόητο Πρόγραμμα Σταθερότητας η κυβέρνηση.
Οι περικοπές στις οποίες προχωρεί στα κονδύλια που προορίζονται για την εργασία του προσωπικού κατά τη νύχτα , τις Κυριακές  τις αργίες και τις υπερωρίες, σε συνδυασμό με τις περικοπές στα κονδύλια των εφημεριών των γιατρών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συνολικό μπλάκ αουτ  στα Νοσοκομεία και ΚΥ και στο ΕΚΑΒ.
Με μαθηματική ακρίβεια ολόκληρες μονάδες υγείας είναι αναγκασμένες πλέον ή να συμπτύξουν τμήματα και λειτουργίες,  υποβαθμίζοντας πλήρως τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες ή ακόμη  και να κλείσουν.
 Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Με πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις στις οποίες καθορίζονται τα κονδύλια των πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αλλά και των εργαζομένων με σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, στο ΕΚΑΒ και στα Νοσοκομεία, οι περικοπές ξεκινούν από 15% και φθάνουν μέχρι και πάνω από 40%.!

Πριν λοιπόν αστικός συνασπισμός εξουσίας ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ  πλήρως  τη μιζέρια και την εξαθλίωση των εργαζομένων και τη απαξίωση του  όποιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει απομείνει, ας ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ εμείς την πολιτική του.

Στις 24 Φεβρουαρίου απεργούμε όλοι.
Στις 24 Φεβρουαρίου βγαίνουμε όλοι στους δρόμους
και προχωράμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

 
Οι υπουργικές αποφάσεις κατανομής των αναφερόμενων κονδυλίων βρίσκονται στην ιστοσελίδα Ygeianet (κλικ εδώ και εδώ)