Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Για ποιο 14ο μισθό μιλάμε;


 Εδώ  στο τέλος  θα πάμε να βγάλουμε  τη χρονιά με… 10 μισθούς!

Συνέχεια ακούμε για πιθανότητα απώλειας του 14ου μισθού.
Μα ήδη έχει "πάει περίπατο" ο 14ο μισθός με την περικοπή των επιδομάτων,  τον επίσημο πληθωρισμό που τρέχει με 2,3 -2,6%, τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, την αύξηση της τιμής των καυσίμων που συνεπάγεται επιπλέον αύξηση των τιμών σε μια σειρά αγαθά πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης .
Αν τώρα , από Δευτέρα -Τρίτη, αυξήσουν το ΦΠΑ ,περικόψουν επιπλέον τα επιδόματα ,καταργήσουν το επίδομα αδείας όπως σχεδιάζουν, αυξήσουν πάλι τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα αγαθά, τότε πλέον αθροιστικά μιλάμε ότι  έχουν πάει περίπατο ο 14ος και 13ος μισθός και... έπεται συνέχεια.

Αν δεν τους σταματήσουμε με συντονισμένους και κλιμακούμενους αγώνες στο τέλος θα βγάλουμε τη χρονιά (αν τη βγάλουμε!) με …10 μισθούς!!!  

 Ήδη η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε νέα απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο 20ήμερο του Μάρτη.

Όμως, οι εδώ και εκεί 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα φέρουν αποτέλεσμα αλλά μάλλον θα λειτουργήσουν εκτονωτικά, αν δεν συνδυαστούν με ένα συντονισμένο πλαίσιο συνεχών κινητοποιήσεων, με χρήση πολλαπλών και ποικίλων  μορφών πάλης (συλλαλητήρια, καταλήψεις,επισχέσεις εργασίας κ.α.), με κεντρικο στόχο μια πολυήμερη γενική απεργία με συμμετοχή και των επαγγελματοβιοτεχνών , καταστηματαρχών κλπ.
Εξ άλλου από την απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων και αυτοί θα δούν δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεών τους.Θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.