Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Εγκύκλιος για το προγραμματισμό έκτακτου προσωπικού


Εγκύκλιο για τον προγραμματισμό των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες .
Η εγκύκλιος τονίζει ότι σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος απαγορεύεται η με νόμο μονιμοποίηση ή μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου.
Ενώ παράλληλα δίνει κατεύθυνση και στις υπηρεσίες να μειώσουν στο ελάχιστο τα αιτήματά τους.
«Ειδικά για το έτος 2010 και ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών για περιορισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού οι υπηρεσίες πρέπει να προβούν στον άμεσο προγραμματισμό  και την άμεση κίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού καθώς και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το δυσμενές δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα. Το γεγονός αυτό επιτάσσει τη μείωση, στον απολύτως αναγκαίο, τον αριθμό των αιτημάτων».
Το χρονικό όριο που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στις διάφορες υπηρεσίες ειδικά για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου  είναι να έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους μέχρι την 15 Ιανουαρίου 2010 προκειμένου να χορηγηθεί βεβαίωση  ύπαρξης απαιτούμενων πιστώσεων. Αιτήματα τα οποία θα αποστέλλονται πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, δεν θα προωθούνται για έγκριση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις αιτημάτων που αφορούν σε πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες (άρθρο 20 Ν. 2190/94), οι οποίες, ως εκ της φύσης τους, δεν μπορούν να προγραμματισθούν .
Τα αιτήματα για έγκριση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου πρέπει να υποβληθούν και να έχουν παραληφθεί από το ΑΣΕΠ το αργότερο μέχρι 11 Ιανουαρίου 2010.


Η εγκύκλιος εδώ