Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Άντε με το καλό… και στα συσσίτια.



Αυτή δεν είναι πλέον «λαϊκή» κυβέρνηση. Δεν ανήκει… στα εγκόσμια. Κυβέρνηση «του Ελέους» είναι.
Μάλλον με τη Μητέρα Τερέζα μας μοιάζει

Μάθαμε λοιπόν ότι:
Κουπόνια για τους ανέργους που θα εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ψωμί, το γάλα και το κρέας, θα χορηγήσει η κυβέρνηση στις αρχές του 2010, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας A. Λοβέρδος σε συνομιλία που είχε στη Bουλή με δημοσιογράφους.
Tα «κουπόνια» θα είναι ατομικά και θα εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή κατά 20% με 30%, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά ότι με τη στήριξη κρατικών εταιρειών (EΘEΛ, HΛΠAΠ, HΣAΠ κ.ά.), μεγάλων εταιρειών διατροφής και αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι μειώσεις των τιμών να φτάσουν έως και 50%.
Tο κονδύλι που θα διατεθεί θα είναι μέρος από το 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπεται στο EΣΠA για τη στήριξη των ανέργων. Στο ερώτημα πότε θα εκδοθεί το κουπόνι, ο υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε κατά τον Φεβρουάριο, που αναμένει -όπως είπε- «κορύφωση των κοινωνικών συγκρούσεων».
Αντί λοιπόν  η κυβέρνηση να εφαρμόσει μια πολιτική γενναίων δημοσίων επενδύσεων που θα ανοίγουν δουλειές για τους ανέργους συμπολίτες μας, αντί να πάρει μέτρα απαγόρευσης των απολύσεων, αντί να πάρει μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας προς όφελος του εργαζόμενου λαού, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα άμεσης ενίσχυσης των ανέργων. καταφεύγει στις ελεημοσύνες.

Δεν πρόκειται να λύσει όμως έτσι κανένα πρόβλημα. Η ανεργία είναι εδώ .Η ανεργία γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Η αγοραστική ικανότητα του λαού μας πέφτει μέρα με τη μέρα.

Στο τέλος μας βλέπω… σε συσσίτια