Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας


ΕΝΩΣΗ  ΓΙΑΤΡΩΝ  ΕΣΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
( ΕΓΕΣΥΚ)

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου

Στη γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ της 4ης/12/2012, αφού συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση  στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στη χώρα αλλα και την Κέρκυρα ειδικότερα έγιναν οι παρακάτω εκτιμήσεις:
Τα μέτρα που ενέκρινε η τρικομματική πλειοψηφία των προθύμων με την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία.
Οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται κατά 41,4%.
Οι αμοιβές των λειτουργών της υγείας ακρωτηριάζονται. Η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών γιατρών με τις περικοπές στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και την ωριαία αποζημίωση των εφημεριών, εξαφανίζει και τα τελευταία υπολείμματα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του 2008.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Τα μέτρα κάνουν πιο βάρβαρη τη μετακύλιση του βάρους στις άδειες τσέπες των λεηλατούμενων πολιτών, καθώς τροποποιούν δραματικά τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, για να εισπράξουν άλλα 65 εκατ. ευρώ ετησίως, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%. Αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής και τις κρατήσεις των ασφαλισμένων, πληθαίνουν τα εκτός λίστας φάρμακα, εμποδίζουν τη πρόσβαση των ανασφάλιστων, καθιερώνουν αυθαίρετα την αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και καλύπτουν μόνον τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα, επιβάλλουν κράτηση ενός ευρώ για κάθε συνταγή.
Θα επιβάλλουν είσπραξη – χαράτσι 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα νοσοκομεία, μέτρο που παρεμποδίζει τη νοσηλεία των φτωχών ανθρώπων, θα αυξήσει τις απώλειες ανθρώπων και θα κάνει πιο τραγική την ανθρωπιστική κρίση.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Υπάρχουν σπουδαίες ελλείψεις υλικών – φαρμάκων και προσωπικού που κάνουν πια σχεδόν αδύνατη την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Το ΤΕΠ συνεχίζει να λειτουργεί στο όρια της νομιμότητας, χωρίς να τηρεί υποτυπώδεις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε συνάρτηση με τις μειώσεις των κονδυλίων οδηγούν σε επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης.
Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί χρωστούμενα από εφημερείες του 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ !