Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Το 2013 να βάλουμε τη δική μας πινελιά : Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών από σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα  της Πρέβεζας

  • ΝΑ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ.
  • ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


Συμπολίτες, ισσες,
το 2012 είναι μια χρονιά που φεύγει αφήνοντας πίσω της μια έντονη  αίσθηση αγωνίας και  ανησυχίας γι αυτά που θα’ ρθουν.
Το 2013 προοιωνίζεται ως έτος ανεργίας, σκληρής λιτότητας, φτώχειας, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ανίκανη να καλύψει τις βασικές του ανάγκες σε διατροφή, ενέργεια, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να ‘χει την υποστήριξη που το εκπαιδευτικό σύστημα επιβάλλει για την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού του.
Όλοι πια γνωρίζουν ότι οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα, είναι απλώς απολύσεις και περικοπές υπηρεσιών με μια πρόχειρη και στυγνή λογιστική λογική, που ο πολίτης θα εισπράξει με μειωμένες παροχές δημοσίων υπηρεσιών. Δηλαδή, λιγότερους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ελλιπή χρηματοδότηση στα σχολεία, υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην καθαριότητα, την οδοποιία, στα όποια έργα στην πόλη κι ένα δημόσιο τομέα αδύναμο άρα ανίκανο,  να επανασχεδιάσει τα της πόλης, προς όφελος των δημοτών.
Οι  επαγγελματίες δίνουν αγώνα με το χρόνο προσπαθώντας να διατηρήσουν την επιχείρησή τους, παλεύοντας με γραμμάτια, χρέη, αυξημένα κόστη και ανύπαρκτη αγοραστική δύναμη.
Οι κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν το κλείσιμο της Δωδώνης και την έλλειψη παρέμβασης στην αγορά και οι αγρότες τη διάλυση των Συνεταιρισμών και το όποιο προστατευτικό δίχτυ ανέπτυσσαν γύρω τους. 
Η πλειοψηφία του πληθυσμού άνεργοι κάθε ηλικίας, κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, χωρίς δικαιώματα, χωρίς την προστασία της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ουσιαστικά χωρίς ελπίδα και προοπτική, φθηνό εργατικό δυναμικό με ελάχιστες δυνατότητες, με απεριόριστες, όμως δυνάμεις!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Γιατί ο κόσμος της εργασίας έχει τη δύναμη και μπορεί χωρίς το κεφάλαιο, ενώ το κεφάλαιο δεν μπορεί χωρίς τον κόσμο της εργασίας. Ο κόσμος της εργασίας συντονισμένος και ενωμένος, μπορεί να τους ανατρέψει και να επιβάλλει λύσεις με βάση τις ανάγκες, τα δικαιώματά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας.
Κανείς δεν πρέπει να αφεθεί  μόνος του στη κρίση!. Όπλο μας είναι ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική.

ΤΟ 2013 ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΝΕΛΙΑ!

Πρωτοβουλία συνδικαλιστών
από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα