Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Μα πώς τα λέει!!!

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε μετά τη κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού, ότι η κυβέρνηση, ώς κυβέρνηση του κεφαλαίου που σέβεται το ρόλο της, θα ρίξει από το φθινόπωρο τους φοροκεραυνούς της πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων.

Μάλιστα κάτι ακούγεται και για την αύξηση φορολόγησης των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.

Έχει όμως ενδιαφέρον πώς μας πρετοιμάζει σήμερα , το πώς τα λέει όλα αυτά ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών(κλικ εδώ):

... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα έρθουν πρόσθετα μέτρα από Σεπτέμβριο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχω ξεκαθαρίσει κατ’ αρχήν ότι δεν πρόκειται να έχουμε αυτά τα οποία ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια, αλλά θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις(σ.σ. καλά γι αυτό είμασταν σίγουροι) -γιατί και αυτό ακούστηκε- διότι εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και να βγούμε από αυτήν την κρίση που είναι η μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Άρα, λοιπόν έχουμε ξεκαθαρισμένο πρόγραμμα και είναι απολύτως σαφές. Όσον αφορά δε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο β’ εξάμηνο θα αναστραφεί, διότι όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αποδώσουν ακριβώς στο β’ εξάμηνο.


Διαβάστε μόνο τα επισημανσμένα σημεία. Αρκεί....