Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Πανικόβλητοι ...απειλούν!!!

Μετά την αποκάλυψη, μέσω και των ΜΜΕ, του περίφημου μεταπτυχιακού του...Καματερού (κλικ εδώ), μάλλον κρύος ιδρώτας λούζει κάποιους στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΝΕ.

Δεν εξηγειται αλλιώς η ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν και με την οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ καταφεύγουν και σε απειλές!!!

Διαβάστε τι λένε στην ανακοίνωσή τους.


ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Μονάδων και Υπηρεσιών Υγείας (MSc in Health Management), που προσφέρεται μέσω δικαιόχρησης με ίδρυμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Atheneum – Liberal Studies, έχει τεθεί, ως γνωστόν, υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε περίπου 150 νοσηλευτές που το παρακολούθησαν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανέλθουν σε ένα εκπαιδευτικό επίπεδο, που για πάρα πολλά χρόνια ήταν απαγορευτικό για αυτούς από κάθε άποψη.

Επιπροσθέτως, το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας ΚΚΑ και του Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, με γνώμονα την επιστημονική του αρτιότητα, αφού πληροί όλα τα ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η ΕΝΕ, και ως εκ τούτου αναγνωρίζεται ως επαγγελματικός τίτλος από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 10, παρ. 6 του Ν 3754/2009.

Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος διαβεβαιώνει όλους τους φοιτητές του εν λόγω προγράμματος, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και καταγγέλλει δημόσια κάθε κατευθυνόμενη, ψευδή και συκοφαντική ενέργεια ή δημοσίευση, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Τέλος, το ΔΣ της ΕΝΕ είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένο να ενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της, αλλά και το κύρος του νομικού προσώπου εν γένει, με κάθε προσφερόμενο νόμιμο μέσον.


Διαβάστε όμως από το site της ΠΑΣΟΝΟΠ ποια ήταν η άποψη του Υπουργείου Εθν. Παιδείας για το θέμα του μεταπτυχιακού του Frederick, όπως αυτή καταγράφηκε στο υπ’ αριθμ. 29078/Β7 12-4-2007 έγγραφο προς το ΥΥ&ΚΑ.

ΘΕΜΑ : Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη "Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών" ομίλου Unesco κ.λ.π.


Σχετ.: το αρ. πρ. ΔΥ2α/ΓΠ. Οικ. 31992/9-3-07


Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας σας πληροφορούμε τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2α', άρθ. 1 του Ν.2916/01 και Ν.2083/92, η ευθύνη του σχεδιασμού και της οργάνωσης των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα ανήκει στα ιδρύματα του Πανεπιστημιακού τομέα δηλαδή Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία και Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία έχουν και την αρμοδιότητα για τη χορήγηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Ως εκ τούτου το υπό ίδρυση Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών" του ομίλου Unesco που πρόκειται να διοργανωθεί σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης και Υπηρεσιών Υγείας και με το Frederick Institute of Technology της Κύπρου δεν μπορεί να εγκριθεί από το-ΥΠ.Ε.Π.Θ. γιατί δεν αποτελεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που να οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10-12 του Ν.2083/92. Επίσης δεν μπορεί να εγκριθεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. γιατί το αναφερόμενο Ινστιτούτο της Κύπρου δεν θεωρείται ομοταγές ίδρυμα με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Από πληροφορίες της υπηρεσίας μας από έντυπο διαφημιστικό υλικό και τον κ. Κ. Κουβελιώτη (Διευθυντή Τομέα Εκπαίδευσης Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης), το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται να λειτουργήσει από το Frederick Institute of Technology της Κύπρου με δυνατότητα παροχής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και με προοπτική - κατά τους διοργανωτές - αναγνώρισης από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών. Για την Ελλάδα η διοικητική υποστήριξη θα προσφέρεται από τον οργανισμό Center for international education in Athens, Greece και επικουρική διδασκαλία μαθημάτων θα διεξάγεται σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η υπηρεσία σας παρακαλείται να ερευνήσει το ότι στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό έντυπο αναγράφεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου σας και επίσης το αρ. 13983/7-11-06 επισυναπτόμενο έγγραφο της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το οποίο ζητά να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι για το αναφερόμενο πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακαλείται λόγω αρμοδιότητας να ερευνήσει τα αναφερόμενα ως προς τη χρήση εγκαταστάσεων του για επικουρική διδασκαλία.

Ύστερα από τα ανωτέρω, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα πρέπει να είναι προσεκτικοί λόγω μη αναγνώρισης του από τις ελληνικές αρχές.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ


Εξακολουθούμε να ρωτάμε: Ακόμα... το σκέφτονται τα παληκάρια της ΕΝΕ;