Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μέσα σ' ένα μήνα και με υπουργική απόφαση-δια τον φόβο των Ιουδαίων- η λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Οπως έγινε γνωστό χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα σκάφη αναψυχής και τη φορολόγηση των εισοδημάτων γιατρών και δικηγόρων, προβλέπεται ότι εκχωρείται στην υπουργό Απασχόλησης το δικαίωμα να προσδιορίσει με υπουργική απόφαση(!!!) -και όχι με νομοσχέδιο που θα «περάσει» από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες (έλεγχο της αντιπολίτευσης, κλήσεις φορέων)- τα επαγγέλματα που θα ενταχθούν στα βαρέα και τα ανθυγιεινά(ΒΑΕ).

Προφανώς αυτός ο σχεδιασμός έχει σαν στόχο μέσα στο καλοκαίρι να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.Μάλιστα για να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ΒΑΕ, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι ο νέος πίνακας, όσων θα υπάγονται στα ΒΑΕ, θα αφορά όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά και μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργείου Απασχόλησης που ετοιμάζεται!!!
Η μόνη ωφελημένη από αυτό τον χειρισμό θα είναι η εργοδοσία, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιήσει νέους εργαζόμενους χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά, και έτσι απευθυνόμενη στους «παλαιότερους»με Β.Α.Ε. θα τους θέτει το δίλημμα: "μένεις χωρίς ασφάλιση ΒΑΕ ή απολύεσαι".


Επισημαίνουμε ότι το πόρισμα της περιβόητης "Επιτροπής Μπεχράκη" στην ουσία αφήνει έξω από τα ΒΑΕ (κατατάσσοντάς τους στις ελαφρότερες κατηγορίες) τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημοσίου.

Διαβάστε δυο παλαιότερα δημοσιεύματά μας εδω και εδώ