Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Πόσο θωρακισμένη είναι η περιοχή Πρέβεζας-Ακτίου-Λευκάδας απέναντι στον ιό της νέας γρίπης;

Από το ρεφραίν των δελτίων τύπου για την πορεία των κρουσμάτων της νέας γρίπης:

"Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.
Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης".

Επίσης κάθε τόσο το Υπουργείο επαναλάμβάνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μαλλον όμως η παραγματικότητα τους διαψεύδει.

Αυτή τη περίοδο μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου καταφθάνουν κάθε μέρα στη χώρα μας εκατοντάδες και χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε από το ιστολόγιο Epirus Gate σχετικό δημοσίευμα.

Όσο για τα μέτρα που υποτίθεται ότι έχουν ληφθεί στα αντίστοιχα νοσοκομεία όπως προβλέπονται από τη οδηγία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ελάχιστα εφαρμόζονται.
Μόνο κάποιοι χώροι έχου καθοριστεί και αυτοί ουτε απομονωμένοι είναι, ούτε ασφάλεια για μη διασπορά της ίωσης παρέχουν.

Η περίφημη εκπαίδευση του προσωπικού αρχίζει και τελειώνει στην ευχή των προϊσταμένων να διαβάσει το προσωπικό τις οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού ούτε καν τις έχει δεί.
Ο έλεγχος εφαρμογής των οδηγιών ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Επειδή πιστεύουμε ότι ήδη στα συγκεκριμένα νοσοκομεία της περιοχής (Πρέβεζας-Λευκάδας) αν δεν έχει ήδη διαβεί τις πύλες τους η ίωση, είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί στο άμεσο μέλλον, θα πρέπει να ληφθούν και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλάκαι της υγείας των επαγγελματιών που εργάζονται στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.