Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Τα (κακά) μαντάτα για τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Τη διάθεση των πιστώσεων του Προϋπολογισμού από τα Υπουργεία για το τρίτο τρίμηνο του 2009, καθορίζει απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα.
Με την απόφαση αυτή αποδεσμεύεται το ποσοστό που αντιστοιχεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος - Σεπτέμβριος), με βάση τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πιστώσεις που αντιστοιχούν στο επόμενο, και τελευταίο, τρίμηνο θα αποδεσμευτούν με νεώτερη απόφαση η οποία θα εκδοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Διαβάζοντας με προσοχή την ανακοίνωση -δελτίο τύπου του Υπουργείου , δεν βλέπουμε να εντάσσονται στην 100% ή έστω στην 90% αποδέσμευση τα κονδύλια για τις πρόσθετες αμοιβές στα Νοσοκομεία .

Αντίθετα διαβάζουμε ότι " Για τις λοιπές δαπάνες τα ποσοστά διάθεσης συγκρατούνται σε χαμηλότερα επίπεδα στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και της σπατάλης".

Θα περιμένουμε να δούμε την ίδια την υπουργική απόφαση και ελπίζουμε... να κάνουμε λάθος.

Γιατί διαφορετικά, πάλι απλήρωτοι θα μείνουν οι εργαζόμενοι για την προσφερόμενη εργασία τους σε νυχτερινά , αργίες και υπερωρίες.