Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Απεργία πείνας μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων για να τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους υπεύθυνους της σημερινής κυβέρνησης και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για την άρση του συνεχιζόμενου αποκλεισμού της Γάζας.Οι Αιγυπτιακές Αρχές συνεχίζουν να απαγορέυουντην προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και δεν επιτρέπουν την είσοδο μελών Μη Κυβερνητικών και Ανθρωπιστικών Οργανώσεων από το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα.

Εδώ και δυο μήνες στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφα ανάμεσα σε εννέα άτομα βρίσκεται ο Έλληνας συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας Νίκος Μπόλος και η γιατρός Αγγλίδα σύζυγός του Σόνια Ρούμπιν με ακόμη εφτά άτομα οι οποίοι περιμένουν να τους δοθεί άδεια εισόδου για τη Γάζα. Ξεκίνησαν από τις 19/5/2009 απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση. Μια ημέρα αργότερα όμως οι Αιγυπτιακές Αρχές κατάφεραν να μπλοκάρουν τα έξι άτομα σε σημείο ελέγχου (μπλόκο) και να τους απομακρύνουν. Την απεργία πείνας συνεχίζουν ο Έλληνας Νίκος Μπόλος, η Βρεταννίδα Σόνια Ρούμπιν και ο Βρετανός γιατρός Ομάρ Μανκούς.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση,την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο , την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Ελλάδα , όλα τα Ελληνικά κόμματα και οργανώσεις και τα ΜΜΕ να ασκήσουν πίεση προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου, ώστε να επιτραπεί η είσοδος των συγκεκριμένων ανθρώπων που συνεχίζουν για έκτη συνεχή ημέρα απεργία πείνας.Καθώς και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και των μελών των ανθρωπιστικών οργανώσεων και φορέων στη Γάζα.Ο ελληνικός λαός πρόσφερε χρήματα, φάρμακα, ρούχα, από το υστέρημα του και παρακολουθεί με αγωνία αν τελικά η ανθρωπιστική βοήθεια φτάσει στους Παλαιστίνιους.Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει αυτή την προσφορά στο λαό της Γάζας.

Οι απεργοί πείνας απέστειλαν την παρακάτω δήλωση:

"Διαμαρτυρόμαστε για τις επιλογές των Αιγυπτιακών αρχών στήριξης των στενών κυβερνητικών τους συμφερόντων απόλυτα παραλλήλων με αυτά του Ισραηλινού κράτους ενάντια στο διεθνή νόμο περί ανθρωπιστικής βοήθειας και σε όποια ανθρωπίνως αποδεκτή ηθική.Αφού εξαντλήσαμε όλα τα μέσα συμπεριλαμβανομένης και της διαμεσολάβησης των πρεσβειών μας προσφεύγουμε σε απεργία πέινας ζητώντας το αυτονόητο, μη πάιρνοντας πολιτική θέση στο Παλαιστινιακό, να μας επιτραπέι η έισοδος στη λωρίδα της Γάζας ώστε να επιτελέσουμε το ανθρωπιστικό μας έργο βοηθώντας τον Παλαιστινιακό λάο , θύμα στη διεθνή πολιτική αρρένα"