Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΑΣΕΠ-Προσλήψεις προσωπικού 2008 ανά Υπουργείο.


Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009 και ώρα 11:00 π.μ. υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Γ. Βέη, στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα, η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το έτος 2008. Στην έκθεση περιγράφεται η λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής καθώς και το έργο που επιτέλεσε κατά το έτος 2008, ενώ διατυπώνονται βάσει της μέχρι σήμερα εμπειρίας και ορισμένες διαπιστώσεις και προτάσεις του Συμβουλίου για τη βελτιστοποίηση του συστήματος προσλήψεων σε επίπεδο νομοθεσίας και εφαρμοζόμενων διαδικασιών.

Στην ανωτέρω εικόνα (κάντε κλικ για μεγέθυνση) αναφέρονται οι προσλήψεις ανά υπουργείο.

Ειδικότερα για το Υπουργείο Υγείας αναφέρονται:

Προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες επιλογής τακτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ = 1657

Προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ= 737

Σύνολο τακτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού=2394

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού = 2215Πλήρης  στοίχιση

Γενικό Σύνολο= 4609

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1.Το μισό περίπου από το επιλεγέν προσωπικό στο υπουργείο υγείας ήταν εποχικό!!! ( η ομηρία καλά κρατεί)
2.Στις αναφερόμενες προσλήψεις περιλαμβάνονται και προσλήψεις προσωπικού σε θέσεις που προκυρήχθηκαν με διαγωνισμούς παρελθόντων ετών αλλά των οποίων οι διαδικασίες πλήρωσης ολοκληρώθηκαν κατά το 2008.
3.Οι αναφερόμενες διαδικασίες και αριθμοί αφορούν το ΑΣΕΠ και όχι βεβαίως τη τοποθέτηση των αναφερόμενων προσλήψεων στις θέσεις τους, πράγμα που εξαρτάται από ...τα προβλεπόμενα κονδύλια από τον προϋπολογισμό!
4.Ωραία και τώρα μπορούμε να μάθουμε πόσες ήταν οι αποχωρήσεις το 2008 από τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας;


Την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ