Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Τι συμβαίνει με τις εκλογές του σωματείου των Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

Από συστάσεως σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"(ΣΕΝΕ 1989) οι εργαζόμενοι εγγράφονταν αυτόματα στο σωματείο με την ταυτόχρονη ανάληψη υπηρεσίας μετά τον διορισμό τους κι αυτόματα γινότανε και παρακράτηση της συνδρομής τους στο σωματείο από το γραφείο μισθοδοσίας.

Αυτό το "εθιμικό δίκαιο" τηρούνταν ως τώρα ,με την αμοιβαία συναίνεση όλων .

Τα τελευταία 3 χρόνια, με απόφαση του διοικητικού διευθυντή το γραφείο μισθοδοσίας σταμάτησε να παρακρατά συνδρομές για το σωματείο (με πρόφαση - αφορμή αιτήσεις διαγραφής από το σωματείο μερικών εργαζομένων ). ¨Ετσι διαμορφώθηκε μια κατάσταση όπου εκατοντάδες ειδικευόμενοι - νεοδιόριστοι μόνιμοι - επικουρικοί που πήγαν στον "Ευαγγελισμό" τα τελευταία 3 χρόνια, να μην θεωρούνται μέλη του σωματείου (χωρίς αιτήσεις εγγραφής και χωρίς συνδρομές ).

Καθώς οι παρατάξεις ΕΣΑΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΑΡΣΥ σε έναν βαθμό έχουν απήχηση σε ειδικευόμενους - επικουρικούς κλπ , οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα δυο μεγάλα κόμματα δηλ . ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, με αφορμή αυτήν την "παρατυπία" των εγγραφών - συνδρομών (που συναινούσαν όλοι στο παρελθόν), πήραν την απόφαση να μπλοκάρουνε τις εκλογές.

Το μεσημέρι της 6ης Μαΐου 2009 oι δικαστικοί αντιπρόσωποι που είχαν οριστεί κατέληξαν σε πρακτικό ακύρωσης των εκλογών, επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχει μητρώο μελών του σωματείου και ότι δεν υπάρχει «συναίνεση» μεταξύ των παρατάξεων για την οικονομική τακτοποίηση των εργαζόμενων - μελών του Σωματείου

Στη συνέχεια πήγαν, στο Πρωτοδικείο ώστε να ορισθεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΝΕΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ με όσους είναι ταμειακά εντάξει (μερικοί ειδικευόμενοι γιατροί) ώστε να πάνε σε ένα βάθος χρόνου σε ελεγχόμενες εκλογές, με ένα ελεγχόμενο σώμα.