Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Σημεία των καιρών.

Αναδημοσιεύουμε αυτή την ανακοίνωση για πολλούς λόγους.

1ος: γιατί μας συγκίνησε
2ος: γιατί εκφράζει συναισθήματα που γενιούνται στο καθένα μας ,πολλές φορές, στη προσπάθειά μας σαν εργαζόμενοι να κατακτήσουμε, να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε σε αυτή τη ζωή και... όχι σε κάποια άλλη.
3ος:γιατί εκφράζει το πιο βαθειά εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας μας, το πλέον εκμεταλλεύσιμο πολιτικά τμήμα της κοινωνίας (κατά χιλιάδες περνάνε από τα πολιτικά γραφεία των εκάστοτε κυβερνητικών βουλευτών) και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων.Τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage.
4ος: γιατί θέλουμε και μεις με τη σειρά μας να τους στείλουμε το δικό μας μήνυμα.Παρά τις δυσκολίες, παρά την αθλιότητα και τη μιζέρια που συναντάτε δίπλα σας , μη παραδώσετε τα όπλα.Συνεχίστε να πολεμάτε έστω και με αυτούς τους λίγους που πιστεύουν στον αγώνα.
Ζούμε σε εποχές όπου και για τα αυτονόητα πρέπει να...ματώσεις.

Σωματείο Ασκουμένων Προγράμματος STAGE ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18000 απασχολούμενοι σε όλη την Ελλάδα και στην συνέλευση παρών 80 άτομα..

1300 μέλη ενεργά στο Σωματείο μας και παρών στην συνέλευση καμία 35 αριά..

Από τους 1300 εδώ και 4 χρόνια έχουμε δει τις φάτσες των εξακοσίων.. οι άλλοι 700 άφαντοι, ανύπαρκτοι, δεν τους ξέρουμε ούτε φυσιογνωμικά!!

Έδωσαν 10 ευρώ και δεν έκαναν καν τον κόπο να έρθουν έστω και μία φορά σε συνέλευση να δουν από κοντά, ποιοι διάολο είμαστε.. έστω και από περιέργεια!!!

Μαγκάκια και μάγκισες που παρουσιαστήκαν μία φορά και ζήταγαν πορεία με μανία..

και στην πορεία ή κοιμόντουσαν ή δούλευαν... μπράβο σκλάβοι!

Γυναίκες καλλονές που νομίζουν ότι θα μονιμοποιηθούν λόγω ομορφιάς..

Συνάδελφοι ράδιο αρβύλα με διαφορετική πληροφορία κάθε εβδομάδα… χαλαρώστε μονιμοποιηθήκαμε 100 φορές σύμφωνα με τα λεγόμενα σας… αφήστε και κανέναν άλλον να περάσει!!!

Άτομα που υπέγραψαν την σύμβασή τους και δεν ξέρουν καν τα δικαιώματα τους.. δεν ξέρουν τι υπέγραψαν..

Άτομα που επειδή έχουν κάποιo βύσμα, νομίζουν ότι ο πλανήτης γη γυρίζει γύρω από αυτούς...

Τι πρωτότυπο...να έχεις βύσμα σε αυτή την κοινωνία...

Και τι σύνηθες το βύσμα σου να σε γράφει και να σε παραμυθιάζει και εσύ σαν ηλίθιος να ελπίζεις...

Συνάδελφοι που απασχολούνται εδώ και μήνες σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μιλάει! Το μόνο που ξέρετε να κάνατε είναι να κατηγορείτε συνεχώς ανθρώπους που δεν σας φταίνε σε τίποτα και να κρίνετε τον αγώνα του Σωματείου!!

Μας παίρνετε τηλέφωνα και φτάσατε στο σημείο να μας λέτε πριν καν βγει η προκήρυξη, ότι έχουμε διοριστεί ήδη!!

4 χρόνια, καχυποψίας, πονηράδας, αλληλοεξόντωσης, μιζέριας, ψέματος, απάθειας και δήθεν αγωνιστικότητας…

Δεν καταλάβατε ούτε το πιο απλό!!


Ότι οι Συνελεύσεις γινόντουσαν για να μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις ,για το τι μπορούμε να κάνουμε, για το τι πορεία πρέπει να χαράξουμε… καθώς χρειαζόμασταν την πλειοψηφία.. το 51% πάντα με φυσική παρουσία!!! Μια ζωή η ίδια δικαιολογία… δεν μας ενημερώσατε… αλλά όταν βγαίνει καμία ανακοίνωση στο site μας παίρνεται κατευθείαν τηλέφωνο… μήπως δουλευόμαστε???

Θέλετε απλά κάποιους ηλίθιους να τρέχουν μια ζωή για εσάς και εσείς απλά να μας καλείται για να μαθαίνετε τα νέα!! Τι ωραία….

Να βλέπετε πάντα κάποιους να βγαίνουνε μπροστά και εσείς αντί να τους στηρίζετε απλά να τους κοιτάτε!!

Θέλετε με λίγα λόγια Σωματείο χωρίς ενεργά μέλη… ανθρώπους να δουλεύουν για εσάς και εσείς να είστε μέλη του απλά για τα προσχήματα και την καβάντζα.. μήπως τυχόν και γίνει κάτι μέσω του Σωματείου και δεν σας πιάσει..

Βρίζετε τους πάντες και τα πάντα, είστε κατά του πολιτικού κατεστημένου.. πουλάτε μαγκιές ότι θα δώσετε ηχηρό μήνυμα στις εκλογές και στο τέλος σχηματίζεται ουρές έξω από τα πολιτικά γραφεία για να παρακαλέσετε…

Η Αθήνα των 52 υποκαταστημάτων μια ζωή απών… ξέρουμε τους 80 από τους 800!!!

Και από την επαρχία μια ζωή κάποιοι να δίνουν συνέχεια το παρών και να μας στηρίζουν.. γιατί και εκεί υπάρχουν άτομα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να έρθουν έστω και μία φορά σε Γενική Συνέλευση.. στα 4 χρόνια δικαιολογίες δεν χωρούν!!!

Ούτε καν να βοηθήσουν έστω και μόνο τους συναδέλφους τους και να τους ξεκουράσουν…

Όταν ζητάς μονιμοποίηση και ειδικά με σύμβαση stage… τότε πρέπει να βγείς πεζοδρόμιο, να τρέξεις να ταξιδέψεις!!! Να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα!!!

Άτομα που απασχολούνται με προγράμματα stage εδώ και χρόνια & τρομοκρατούν συναδέλφους σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης… !!κανείς δεν μιλάει…

κατά τα άλλα μιλάμε για γαλάζια παιδιά..

Άτομα που το παίζουν Ρομπέν των STAGE… διασώστες ανα πάσα στιγμή!!

Μια κατάσταση – ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!

Και επίπεδο πολύ χαμηλοοοοοοοοοοο……..

Επίσης με λύπη παρατηρήθηκε το φαινόμενο στην προχθεσινή μας συγκέντρωση

συνάδελφοι - ρουφιάνοι από άλλα ταμεία, και μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα.. για να μην πάρει η μπάλα και τα πρόσωπα από τα άλλα ταμεία τα οποία μας τίμησαν και τους ευχαριστούμε θερμά,…να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα την ομιλία της συνέλευσης, νομίζοντας ότι είναι ξύπνιοι - ξύπνιες, και συνάδελφοι πιο μάγκες από αυτούς.. να τους καταγράφουν με τα δικά τους κινητά την ώρα που για άλλη μια φορά οι ρουφιάνοι έκαναν την βρώμικη δουλειά τους...

Πιστεύοντας σαν ηλίθιοι που είναι ότι κάτι έκαναν και ότι κανείς δεν τους πήρε πρέφα... πόσο μικροί και κομπλεξικοί είστε.. Είστε για λύπηση... όταν εσείς πηγαίνατε κάποιοι άλλοι γύριζαν….! Αυτό είναι το επίπεδό σας… και βγάζετε και γλώσσα…!!

Ούτε εμπιστοσύνη δεν υπάρχει μεταξύ μας…. για ποιά ενότητα μιλάτε??? Για ποια ενοποίηση?? Γι αυτό ήρθατε??? Σε τι αποσκοπείτε?? Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνετε για τίποτα… και θέλετε και Σωματεία…

ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ...!!!!

Απολογισμός του μεγάλου αγώνα που κάνατε εδώ και 4 χρόνια!!!

*Απόφαση και ορισμός υπεύθυνων σε κάθε υποκατάστημα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και φυσικά να βοηθηθούν και συνάδελφοί μας σε απομακρυσμένες περιοχές!!

Αποτέλεσμα: κάποιοι να φέρουν το έργο εις πέρας και οι άλλοι να κάνουν ότι τους κατέβει… να μην ενημερώνουν σωστά ή και καθόλου… λόγο αδιαφορίας, ίντριγκας, διαφορές μεταξύ συναδέλφων ακόμα και υποκαταστημάτων.. ακόμα και ψεύτικα τηλέφωνα μας έδωσαν, με αποτέλεσμα να βρίζετε εμάς που δεν ενημερωθήκατε… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!

*Ομόφωνη απόφαση για αγωγές! Σύνολο αγωγών στην εργατολόγο που ορίσαμε αλλά και από άλλους εργατολόγους στους οποίους κατέφυγαν συνάδελφοί μας, 100!!!!

Ναι καλά διαβάζετε.. 100!!!

*Ψήφισμα στο διαδίκτυο για αποχή μέσω του site μας… ψήφισαν (ναι) οι 70……

*Γενική Συνέλευση στην Αθήνα με καλεσμένους τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, την Προσωπάρχη του ΙΚΑ κ. Μόκα και την Γενική Διευθύντρια Προσωπικού κ. Ζαχαροπούλου… σύνολο ατόμων που έδωσαν το παρών 65… !!

οι άλλοι τα είχατε λύσει τας προβλήματά σας και δεν πατήσατε.. αλλά από την άλλη μας παίρνατε τηλέφωνα και μας κάνατε παράπονα για την Διοίκηση… αλλά εκεί δεν ήσασταν για να τα πείτε ευθέως….

*Γενική Συνέλευση στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά έπειτα από αίτημα των υποκαταστημάτων της Μακεδονίας.. έδωσαν το παρών 100 άτομα!!!!

Μπροστά στα μάτια βουλευτών και αρμοδίων του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης!

Και μετά ρωτάτε γιατί μας γράφουν….

*Συνέλευση ξανά στην Αθήνα με αίτημα πολλών υποκαταστημάτων της Αθήνας και του Πειραιά με την δικαιολογία ότι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην προηγούμενη Συνέλευση.. έδωσαν το παρών 90 εκ των οποίων οι 50 από την επαρχία!!!

Στο τέλος της συνέλευσης ζητάμε έστω και 2 άτομα στο σύνολο από Αθήνα και Πειραιά, να δηλώσουν υποψηφιότητα σε περίπτωση εκλογών για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν αφού οι υπόλοιποι είναι άφαντοι… Ο λόγος είναι γιατί κάποια μέλη μας πλέον δεν μπορούν.. και είναι σεβαστό!!

Μάλιστα δηλώνουμε ενώπιων όλων ότι αυτά τα 2 άτομα θα τα στηρίξουμε ανοιχτά!! Αποτέλεσμα μέσα σε10 λεπτά η αίθουσα να αδειάσει καθώς μετά από 4 χρόνια πλησίαζε η ώρα των ευθυνών…

Χρειαζόμασταν άτομα από την Αθήνα γιατί καλός κακός εδώ είναι τα Υπουργεία Εδώ οι Διοικήσεις εδώ όλα.. αλλά ποια Αθήνα?? Την Αθήνα των 30 ατόμων που δίνουν το παρών στις Συνελεύσεις??? Η τον Πειραιά που συνάδελφοι μας έστειλαν χαιρετίσματα ότι δεν μας έχουν ανάγκη και γενικότερα κανέναν γιατί ξέρουν πως θα μονιμοποιηθούν… ούτε από τα τηλέφωνα μπορέσαμε, ούτε από τις Συνελεύσεις ούτε από πουθενά να σας ευαισθητοποιήσουμε να στηρίξετε το Σωματείο γιατί πολύ απλά μας έχετε γραμμένους όλους μαζί από την πρώτη μέρα…

15 Γενικές Συνελεύσεις… μέσος όρος 50 άτομα……. Από τους 1300 του Σωματείου…

*Απόφαση για κινητοποίηση και πορεία το 2007 που εσείς είχατε ψηφίσει.. ακριβώς την επόμενη εβδομάδα 15 τηλέφωνα από υποκαταστήματα για ακύρωση της απόφασης!!!

*Απόφαση να μαζέψουμε όλοι μαζί υπογραφές είτε είναι κάποιος μέλος είτε όχι, για να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με σχέδιο Νόμου και έγγραφο διαμαρτυρίας..

1500 κλήσεις για ερωτήσεις γκάλοπ και οτιδήποτε άλλο και 650 υπογραφές μετά από 3 μήνες…

*Προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία!! Η οποία είχε ανακοινωθεί στο site πολλές μέρες πριν και η οποία στηρίχθηκε και από άλλα blog spots!!!

Σύνολο ατόμων 280!!!! Από τους 1300 απασχολούμενους σε ολόκληρη την Ελλάδα!!

Εκ των οποίων 280 οι 200 από άλλα ταμεία!!!!!!!!

Σύνολο ερωτημάτων στα κινητά μας τηλέφωνα πάνω από 500… για το αν ο καιρός θα είναι αίθριος, αν θα έχει κανάλια για να ντυθούν ανάλογα και φυσικά τι ποσοστό επιτυχίας θα είχαμε ( μιας και είμαστε και μάντες)για να μην ξεσηκωθούν άδικα..

Απλά το κακό είναι ότι μέσα σε όλα αυτά τα λυπηρά υπάρχουν και συνάδελφοι σας οι οποίοι αξίζουν κάτι καλύτερο.. όχι να ζουν με μισθούς των 500 και 600 ευρώ!!

Αξίζει να μονιμοποιηθούν.. γιατί πάλεψαν!! Φώναξαν!! !Το πίστεψαν.. Αντιστάθηκαν σε όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα δεν μας ήθελαν να μας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς..

Έδωσαν το παρών στις συνελεύσεις αλλά και στον δρόμο όχι μόνο για τον εαυτό τους.. αλλά και για εσάς που κοιμόσασταν, δουλεύατε ή πίνατε καφέ…

Και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό!!! Λίγοι τρέχουν και οι άλλοι αράζουν…

Μόνο που στην περίπτωσή μας αυτοί που τρέχουν είναι τραγικά λίγοι και αυτοί που κάθονται είναι χιλιάδες…

Αλλά δεν πειράζει.. κοντός ψαλμός Αλληλούϊα..

Σε 2 μήνες θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της προκήρυξης φάντασμα 8κ/2008 για τις κατηγορίες ΠΕ KAI ΔΕ.. τότε κάποιοι θα βγείτε από τα κλουβιά σας.. απλά θα είναι αργά!!!!!!!!!!

Ελάτε εσείς να πάρετε τις θέσεις μας και εμείς να καθόμαστε από κάτω και να σας κρίνουμε.. έτσι απλά και ωραία, όπως κάνετε και εσείς εδώ και τόσο καιρό.. ελάτε να δείτε την γλύκα του να είσαι στο προεδρείο, να προσπαθείς κάθε μέρα, όπως μπορείς και όσο μπορείς και αντί να έχεις την στήριξη των μελών σου.. να ακούς συνέχεια ένα κατηγορώ!! Ξέρετε πόσο εύκολο είναι αυτό στην ζωή?? Ξέρετε!!!

Δεν είμαστε εμείς που σας τοποθετήσαμε σε αυτές τις θέσεις ούτε αυτοί που σας παραμυθιάσαμε.. άλλοι είναι αυτοί….!! Αλλά που να βρείτε το θάρρος να τους τα πείτε.. και λέτε, δεν αρχίζω να τα χώνω στο Σωματείο μιας και πρέπει να ξεσπάσω κάπου…

Πίσω από τις πλάτες άλλων παίζετε μια ζωή… μπροστά δεν βγήκατε ποτέεεε!!!

Εμείς καλός κακός, για κάποιους κάναμε ότι μπορούσαμε για άλλους κάναμε λίγα και για άλλους κάναμε πάρα πολλάαα..!! Τον αγώνα μας τον δώσαμε και όχι για την πάρτη μας.. αλλά για όλους!!!

Απλά δεν βρήκαμε πουθενά την συμπαράστασή σας…

Και ειδικά σε αποφάσεις όπως είναι μια κινητοποίηση, που θα έπρεπε να μας βρει όλους ενωμένους… αλλά δυστυχώς σε πορεία κατέβηκαν οι 300 των stage..

όλοι οι άλλοι περίμεναν να μεσημεριάσει για να ακούσουν στις ειδήσεις τι έγινε στην πορεία και να δουν τους βλάκες συνάδελφους τους που έτρεχαν μήπως και κατάφερναν ν και τους μονιμοποιούσαν.. καθώς αυτοί θα έπιναν αραχτοί το καφεδάκι τους!!!

Και 100 blog spots να ανοίξουνε και να προσπαθήσουν να σας αφυπνίσουν και δέκα Σωματεία να κάνουμε.. εσείς πάλι στον κόσμο του βύσματος και του παραμυθιού θα ζείτε.. γιατί δεν καταλάβατε ποτέ σας ότι για να αποκτήσεις πρέπει πρώτα να διεκδικήσεις!!

Και κάτι τελευταίο που δεν το αναφέραμε τόσο καιρό για λόγους ευθυξίας και σεβασμού…

Όταν βλέπουμε συναδέλφους με κινητικά προβλήματα ή με σοβαρά προβλήματα υγείας να ταξιδεύουν για να δώσουν το παρών σε συνελεύσεις.. εμείς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συγχαρητήρια και να τους πούμε ότι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα σε αυτή την απαθέστατη σημερινή κοινωνία!!!

Αυτά τα άτομα μας συγκίνησαν και μας τίμησαν και για αυτό τους λέμε ένα τεράστιο ευχαριστώ!!!!!! Και τους ευχόμαστε ολόψυχα να βρουν τον δρόμο τους νωρίτερα από όλους μας!!!

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόφαση του ΔΣ για την παραπέρα πορεία του Σωματείου… έπειτα και από τα αποτελέσματα της ανοιχτής συγκέντρωσης!!

Η απόφαση θα αναρτηθεί και η σελίδα θα παραμείνει ανοιχτή για 10 μέρες!!


Έπειτα η σελίδα του Σωματείου θα κλείσει!!!