Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Με «καραμπόλες» δεν λύνεται η υποστελέχωση των Νοσοκομείων-Προχωρήστε σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού!



Το Νοσοκομείο Λευκάδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τόσο κτιριακά (ιδιαίτερα μετά το σεισμό πριν λίγα χρόνια) όσο και προβλήματα στελέχωσης.

Είχαμε αναφερθεί σχετικά και σε δημοσίευμά μας τον Ιούλιο του 2008 αλλά και εδώ και εδώ

Για μεν τα κτιριακά προβλήματα ό Υπουργός Υγείας είχε αποκαλέσει το συγκεκριμένο νοσοκομείο «τριτοκοσμικό» και είχε υποσχεθεί λύσεις τόσο όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου, όσο και την ανέγερση νέου Νοσοκομείου.

Από τότε δεν έχουν γίνει , από όσο γνωρίζουμε, και πολλά πράγματα.

Για τα προβλήματα στελέχωσης επίσης η κατάσταση δεν είναι καλή.

Ένα ενδεικτικό:

Εδώ και 4 μήνες το Νοσοκομείο στερείται καρδιολόγου γιατρού!

Αποτέλεσμα όταν υπάρχει ανάγκη (!) καλείται εξωτερικός καρδιολόγος με δαπάνη των ασθενών (!) , ενώ ασθενείς μπαίνουν στο χειρουργείο χωρίς παρουσία καρδιολόγου εντός του Νοσοκομείου!!!

Το Νοσοκομείο της Λευκάδας αντιμετώπισε και στο παρελθόν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τότε η κατάσταση "μπαλώθηκε" για ένα χρονικό διάστημα με μετακίνηση καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αντί να προσληφθεί μόνιμος γιατρός.

Τώρα που το Νοσοκομείο Λευκάδας αντιμετωπίζει πάλι την ίδια έλλειψη , ελπίζουμε να μην επιχειρηθεί να «λυθεί» το πρόβλημα πάλι με το ίδιο τρόπο, αδυνατίζοντας τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Η λύση δεν είναι τα μπαλώματα από δω και απο κεί, αλλά να παρθούν μέτρα για την επαρκή και ασφαλή στελέχωση των Νοσοκομείων με προσωπικό.

Ας προχωρήσει λοιπόν η κυβέρνηση στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, (4 ολόκληρους μήνες έχει το Νοσοκομείο χωρίς ούτε έναν καρδιολόγο!), για την άμεση πρόσληψη γιατρών και άλλου προσωπικού για μόνιμη και επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου της Λευκάδας.

Με επικοινωνιακές φούσκες και μπαλώματα δεν λύνονται τα προβλήματα Υγείας.

Εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες και συναγωνιστές στο αγώνα που κάνουν οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και της Λευκάδας για την ασφαλή και επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων τους.