Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Νόμος για την άμισθη επί εξάμηνο ειδικότητα των γιατρών.Η κερκόπορτα άνοιξε!

Ήταν γνωστό σε ευρύτερους κύκλους του ΕΣΥ, ότι στόχος των κυβερνήσεων ήταν, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας, η προώθηση του θεσμού της μαθητείας δηλαδή η άμισθη εργασία στο ΕΣΥ με αντάλλαγμα την ίδια την εκπαίδευση των γιατρών.

Κύκλοι του υπουργείου και εκπρόσωποι της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής ηγεσίας πρότειναν από καιρό τη λύση της άμισθης ειδικότητας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής των νέων γιατρών για ειδικότητα. Έτσι το υπουργείο θα έβρισκε και τον τρόπο να καλύψει τις "τρύπες" του ΕΣΥ χωρίς να χρειάζεται ουσιαστικά να κάνει προσλήψεις.

Και ω του θαύματος !

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την «προστασία ανηλίκων από το καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις».
Τι λέγει λοιπόν η σχετική αναφορά σε αυτό το νόμο;

Άρθρο 22 παράγραφος 4.
Ιατροί που οφείλουν μέχρι έξι (6) μήνες χρόνο ειδικεύσεως, δύνανται, προς ολοκλήρωση του οφειλομένου χρόνου, με αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, να τοποθετηθούν ως άμισθοι υπεράριθμοι σε κατάλληλη για τον οφειλόμενο χρόνο κλινική ή εργαστήριο. Ο οφειλόμενος χρόνος δύναται να αφορά είτε το εισαγωγικό είτε το κύριο μέρος της ειδικότητας. Ο αριθμός αυτών των άμισθων υπεράριθμων ειδικευομένων ανά κλινική ή εργαστήριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο (2).



Και αν έχετε αμφιβολίες για αυτά που γράφουμε διαβάστε εδώ ένα άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" στις 29-10-2006

Αυτοί θα είναι οι σύγχρονοι είλωτες του ΕΣΥ.Αυτές θα είναι και οι χιλιάδες των προσλήψεων που έταζε ο Υπουργός Υγείας στην ΟΕΝΓΕ .

Εντύπωση μας προκαλεί η πλήρης βουβαμάρα της ΟΕΝΓΕ .

Λέτε να μην το πήρε είδηση;