Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Souvenirs

Ελλάδα 2008 μ.Χ.ή λίγες ώρες μ.Κ.(μετά Κλαδική)





ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • Η σημερινή υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αποτελεί την σπουδαιότερη μεταρρυθμιστική δράση από ιδρύσεως του ΕΣΥ.
  • Διαψεύδουμε έτσι τις κάθε λογής Κασσάνδρες που αρέσκονται -αν δεν επιδιώκουν- να κινδυνολογούν με τα προβλήματα του χώρου της υγείας, όχι γιατί αναζητούν λύσεις, αλλά προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και στον αγώνα της προσωπικής επιβεβαίωσης και επιβίωσης.
  • Με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, την πρώτη στην ιστορία του ΕΣΥ, εξασφαλίζεται η εφαρμογή του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου για τα ανώτατα επιτρεπτά όρια εργασίας.
  • Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, η οποία βγάζει το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας, από μία τελματώδη κατάσταση πολλών ετών.
  • Από εδώ και πέρα ξεκινάει με τη Σύμβαση αυτή μια καινούργια εποχή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα δώσει καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες υγείας στους Έλληνες πολίτες και διαμορφώνει εσωτερικά ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα.
  • Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Τσούκαλος, θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν συμφωνούν. Αλλά από την ώρα, που γίνει νόμος του κράτους, τότε ο νόμος πάνω απ΄ όλα.Και επειδή ακριβώς ο νόμος κατοχυρώνει τα δικαιώματα των γιατρών, συμμεριζόμαστε και την ιδιαίτερη ικανοποίηση, που οι ίδιοι οι γιατροί εκδηλώνουν μέσω των Εκπροσώπων τους, ότι πρόκειται πραγματικά για μία εξαιρετική εξέλιξη, μια ιστορικής σημασίας συμφωνία που επετεύχθη».



    ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
    Η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική. Το περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης που υπογράψαμε, αποτελεί μια πραγματική τομή και από την επόμενη ημέρα, θα έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας.