Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Παγώνει (ή ματαιώνεται) η διαδικασία του νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας;

Χωρίς να είμαστε απόλυτοι όμως οι μέχρι τώρα κινήσεις επιτελικών κυβερνητικών παραγόντων δείχνουν ότι η ιστορία της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) μπαίνει στο ψυγείο, αν όχι στην κατάψυξη!
Οι υπηρεσιακοί αυτοί παράγοντες με επικεφαλής τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προέτρεψαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια για προσθετικές κατασκευαστικές εργασίες στο ήδη υπάρχον κτιριακό συγκρότημα.
Είναι σαφές απο αυτά, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον σε μπαλώματα στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα για να μειώσει την κατακραυγή της Πρεβεζάνικης κοινωνίας, ενώ σύντομα τα τοπικά "παπαγαλάκια" θα αρχίσουν να διαδίδουν για τις ευθύνες των φορέων, που αντιτίθενται στη μέθοδο των ΣΔΙΤ, για τη μη ανέγερση νέου Νοσοκομείου.
Θεωρούμε ότι η επιλογή της μεθόδου των προσθέσεων και των μπαλωμάτων δεν έχει καμιά προοπτική στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.Ελάχιστα θα βελτιώσει τις κτιριακές υποδομές στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Θα αποβεί αθροιστικά οικονομικά ασύμφορη.
Ο αγώνας των πολιτών , όλων των φορέων για την ανέγερση ενός νέου Νοσοκομείου μέσα από το Προγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χωρίς τη μέθοδο των ΣΔΙΤ πρέπει τώρα να ενταθεί.