Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ για την ανέγερση Δημόσιου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σχετικά με την ανέγερση Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

 Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ συμπαραστέκεται στον αγώνα των πολιτών, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Φορέων της πόλης της Πρέβεζας, για την ανέγερση σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη τους.
Η εμμονή της κυβέρνησης στην ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη επιλογή, να μην κατασκευάζεται νοσοκομείο, αν δεν παραδοθεί στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα ( ΣΔΙΤ) είναι απαράδεχτη και καταδικαστέα.
Οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στον ευαίσθητο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης, κοστίζουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τα παραδοσιακά προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν αποτελούν νέο τρόπο χρηματοδότησης, αλλά νέο τρόπο δανεισμού από τον ιδιωτικό τομέα και ,μετακύλισης του χρέους στις επόμενες γενεές.
 Παραπέρα και το πιο σημαντικό συνεπάγονται περικοπές υπηρεσιών, νοσοκομειακών κρεβατιών και προσωπικού με οικονομικά παρά με κλινικά κριτήρια επηρεάζοντας τελικά αρνητικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και μετακυλίοντας το κόστος των υπηρεσιών στους πολίτες. Στοχεύουν στην εκποίηση - κλοπή της δημόσιας περιουσίας των εθνικών Συστημάτων Υγείας και χαρακτηρίζονται από πολλάκις διαπιστωμένα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας.
Ο Συνασπισμός στηρίζει με κάθε μέσο και με όλες του τις δυνάμεις το κίνημα των πολιτών της Πρέβεζας και όλης της χώρας, στην απόκρουση τέτοιων αντιλαϊκών πολιτικών. Παλεύουμε για δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, υψηλής ποιότητας για όλους /ες όσους /ες ζουν και εργάζονται στη χώρα . 

     14/10/08 TMHMA ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΥΝ