Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Όλοι την Τετάρτη 22/10 στο συλλαλητήριο για αποκλειστικά Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα Χωρίς τη Σύμπραξη Δημόσιου Τομέα και Ιδιωτών

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/10 ώρα 7.30 μμ
 στην Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη Παραλία Πρέβεζας

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,
το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας έντονης συζήτησης και αντιπαράθεσης γύρω από την εξαγγελία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατασκευή νοσοκομείου στην Πρέβεζα με τη μέθοδο της σύμπραξης του δημόσιου τομέα με επιχειρηματίες (οι οποίοι φυσικά δε θα επενδύσουν για το δικό μας καλό!).

Η μέθοδος της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) παραδίδει ουσιαστικά την υγεία- πρόνοια στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με κριτήριο την κερδοφορία και όχι τη βελτίωση της παροχής ιατρικής περίθαλψης για το λαό της περιοχής μας. Με τη μέθοδο αυτή θα μας αναγκάσουν να χρυσοπληρώνουμε κάτι το αυτονόητο, «το δικαίωμα της πρόσβασης όλων μας στην πραγματικά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους» βάζοντας επιπλέον χέρι στα ήδη καταληστευμένα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας – πρόνοιας.

Ενώ, λοιπόν, είναι ολοφάνερο ότι τα ΣΔΙΤ, δεν εξασφαλίζουν τον αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, στην τελευταία σύσκεψη (08-10-2008) φορέων, συνδικάτων και συλλόγων, ο Δήμαρχος Πρέβεζας και όσοι τον στηρίζουν, επέμεναν να μην μπαίνει ξεκάθαρα στους όρους που είχαν βάλει για την παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου στο Υπουργείο υγείας η φράση «χωρίς ΣΔΙΤ». Αυτή η στάση, όσο και αν προσπαθεί στα λόγια ο Δήμαρχος και αυτοί που τον στηρίζουν, καταδεικνύει ουσιαστικά την αποδοχή της λογικής των ΣΔΙΤ.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Η αλλαγή τακτικής από πλευράς της Δημοτικής Αρχής είναι αποτέλεσμα της πίεσης της λαϊκής άρνησης στις μεθοδεύσεις τους, είναι αποτέλεσμα της δράσης με ξεκάθαρες θέσεις της επιτροπής αγώνα «Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, ενάντια στην ανέγερση νοσοκομείου με ΣΔΙΤ».

Όσο για τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και θέλουν να πληρώνουμε ακόμη περισσότερο για την παιδεία και την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας …τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Καλούμε όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού να πάρουν θέση ενάντια στις ΣΔΙΤ.

Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για ‘όλους ενάντια στην ανέγερση νοσοκομείου με ΣΔΙΤ» καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία αλλά «δεν πατάει σε δύο βάρκες».
Στο δίλημμα «με την κερδοφορία των επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας ή με την παροχή υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της περιοχής» απαντάμε χωρίς ταλαντεύσεις «αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους».

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
σας καλούμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 
22 Οκτώβρη στις 7:30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας (παραλία)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ – ΧΩΡΙΣ ΣΔΙΤ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.