Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας.

Αρ. Πρωτ: 43/4-7-2008
Πάτρα, 4 Ιουλίου 2008

Ένα μήνα σχεδόν μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή μας και το προσωρινό κλείσιμο του Γ.Ν.Π. «Αγ. Ανδρέας» η κατάσταση στον νοσοκομειακό χώρο της Αχαΐας εξακολουθεί να παραμένει χαοτική και δυσλειτουργική.
Η οργανωμένη μεταφορά των κλινικών (μαζί με τους ιατρούς και το προσωπικό τους) η οποία όφειλε να γίνει τάχιστα, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο βρίσκεται σε καθημερινή εφημερία έχει κυριολεκτικά βουλιάξει από τον υπερβολικό όγκο των ασθενών που καλείται να περιθάλψει.
Χώρος για την υποδοχή των κλινικών Παθολογικής, Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής του «Αγ. Ανδρέα» δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη.
Ο φόρτος δουλειάς των παθολόγων του ΠΓΝΠ είναι απερίγραπτος και η διασφάλιση των ελάχιστων προϋποθέσεων ασφαλούς νοσηλείας είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Στις περισσότερες εφημερίες του ΠΓΝΠ δεν υπάρχει κάλυψη σημαντικών ειδικοτήτων όπως Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Χειρουργικής, Ω.Ρ.Λ. κ.ά.
Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι μεγάλες γι αυτή την συνεχιζόμενη, απαράδεκτη και επισφαλής κατάσταση της νοσοκομειακής περίθαλψης της περιοχής. Πέρα από τις συσκέψεις και τις συζητήσεις απαιτούνται οι λήψεις αποφάσεων αλλά και η υλοποίηση αυτών!


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος : Τερζής Στάθης
Ο Γραμματέας: Γιαννάκενας Κων/νος