Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Όχι στην απόλυση του Γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το όραμα της ευελιξίας στην αγορά, η αύξηση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η υποταγή κάθε ικμάδας της ζωής μας στα κέρδη των επιχειρήσεων (μικρών και μεγάλων) υπηρετείται πιστά από την κυβέρνηση της ΝΔ (βαθαίνοντας ποιοτικά τις αντιδραστικές αλλαγές που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ).

Το όραμα αυτό γέμισε τους εργασιακούς χώρους με ανασφάλιστους εργαζόμενους, με stage, με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, με εξευτελιστικές συμπεριφορές, με 4ωρα που γίνονται απλήρωτα 8ωρα, με 8ωρα που γίνονται απλήρωτα 10ωρα, με απλήρωτη εργασία ή με χαμηλούς μισθούς και με απολύσεις.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί στους περισσότερους χώρους δουλειάς, μια κατάσταση που μπορεί να ανατραπεί μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στη λογική αυτού του οράματος εντάσσονται όλα τα αντεργατικά μέτρα σε βάρος ειδικά της εργαζόμενης νεολαίας και σε αυτή τη λογική εντάσσεται η παράνομη απόλυση του γραμματέα του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από λογιστικό γραφείο της πόλης.
Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καλούμε:
1) τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να πάρει πρωτοβουλίες για την ανάκληση της απόλυσης.
2) τα συνδικάτα της πόλης να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση
3) τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν κάθε εργοδοτική παρατυπία, να συσπειρωθούν στα σωματεία δίνοντας τους ταξικό προσανατολισμό κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και την κομματική περιχαράκωση.
ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ.
Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.