Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου ανέγερσης νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο προωθείται η διαδικασία υλοποίησης του νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Εντός των ημερών ανακοινώνεται ο τεχνικοοικονομικός σύμβουλος του έργου που σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή " της 12ης Ιουλίου 2008 θα είναι η κοινοπραξία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.-Τράπεζα Αττικής.
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει προς τα μέσα με τέλη του 2009 και στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει περατωθεί το 2012.
Εκτός από αυτό το έργο άλλα 3 νοσοκομεία πρόκειται να εκτελεστούν την ίδια περίοδο και είναι το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης, το Ογκολογικό Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Βορείου Ελλάδος.
Σε αυτά τα νοσοκομεία μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα ανήκουν στο δημόσιο (και δεν ξέρουμε με ποιά ακριβώς εργασιακή σχέση) ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο Οικονομίας για παραχώρηση και του management στον Ιδιώτη -Επιχειρηματία που θα αναλάβει τη κατασκευή και λειτουργία του έργου.
Όλες οι πληροφορίες λένε ότι και σε τοπικό επίπεδο ρυθμίζονται ορισμένα τελευταία ζητήματα για την έναρξη διαδικασιών υλοποίησης του έργου μέσω των ΣΔΙΤ.
Παρά το ότι υπάρχει μεγάλη αντίθεση τόσο φορέων, Δημοτικών Κινήσεων, όσο και σωματείων(όπως του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας,της τοπικής ΕΛΜΕ κ.α ) και πολιτών της Πρέβεζας για τις ΣΔΙΤ και την ανέγερση νέου Νοσοκομείου με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, η νεοσυσταθείσα "Συντονιστική Επιτροπή για την Ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου χωρίς τη μέθοδο των ΣΔΙΤ" , μάλλον κινείται αργά σε σχέση με τις εξελίξεις.
Εάν το αμέσως προσεχές διάστημα δεν βγει δυναμικά με μια πολύμορφη ενημερωτική εκστρατεία στους πολίτες της Πρέβεζας τότε θα αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις που τρέχουν στο παρασκήνιο και θα προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα.Ήδη το ζήτημα της ενημέρωσης και της οργάνωσης της αντίστασης των κατοίκων της πόλης και του νομού μας έχει καθυστερήσει πολύ.