Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Καλά πάνε να μας τρελάνουν εντελώς!

Είναι γνωστές οι σκληρές έως απάνθρωπες συνθήκες που εργάζονται οι Υγειονομικοί στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (Γιατροί, Νοσηλευτές, Εργαστηριακοί, Βοηθητικό προσωπικό κλπ).
Κυκλικά ωράρια , ατέλειωτες εφημερίες, έντονες ψυχοσωματικές επιβαρύνσεις, υπερεντατικοποιημένη εργασία εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού κλπ συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο για κάθε εργαζόμενο.
Ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις αποδιαρθρώνουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα γυναίκες –μητέρες με ανήλικα παιδιά επιλέγουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς επίσης και εργαζόμενοι που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους κάποιο μέτριο ή σοβαρό πρόβλημα υγείας( Μυοσκελετικές παθήσεις ,Αρτηριακή Υπέρταση, Σακχαρώδη Διαβήτη κλπ).
Αφού έβαλαν "λυτούς και δεμένους" για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν τους «συμφέρει» η πρόωρη συνταξιοδότηση, τώρα αποφάσισαν να το τεκμηριώσουν και με μελέτες!
Διαβάστε εδώ από την εφημερίδα «Καθημερινή»: Τι λέγει το επίμαχο άρθρο; “Θάνατος» η πρόωρη σύνταξη”
“Υγιή άτομα που σταματούν να εργάζονται έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσουν”.
Ποιο είναι το ζουμί της μελέτης:
1.«Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που έπαψαν να απασχολούνται είχαν 51% περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσουν κατά την περίοδο διάρκειας της μελέτης, παρά οι αντίστοιχοι συνομήλικοί τους, οι οποίοι εργάζονταν ακόμα».
2.«Μεταξύ ατόμων οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν στην αρχή της μελέτης, η ομάδα της δρος Μπάμια βρήκε ότι κάθε πενταετία παράτασης της εργασίας συσχετίστηκε με ένα 10% μικρότερο κίνδυνο θνητότητας»

Μάλιστα, πολύ ωραία.
Οπότε προτείνουμε στη επόμενη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να πάνε στα 90 χρόνια τουλάχιστον!
Ταυτόχρονα προτείνουμε στο κίνημα να βγάλει εντελώς απο τα αιτήματα του το αίτημα μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και να το αντικαταστήσει με το αίτημα "δια βίου..εργασία"!
Έτσι σιγά σιγά θα γίνουμε αθάνατοι!
Όσο για τα συμπεράσματα της μελέτης, όταν εκδοθούν σε βιβλίο προτείνουμε στο εξώφυλλο την παρακάτω εικόνα.

Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον ; "Η εργασία απελευθερώνει".Μπρρρρρ!