Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Το κρέας …ψάρι.

Τη μέθοδο αυτή φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν οι θιασώτες των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία (ΣΔΙΤ) ,προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες της Πρέβεζας, ότι το Νοσοκομείο που πρόκειται να ανεγερθεί και να λειτουργήσει με τη μέθοδο αυτή (ΣΔΙΤ) θα είναι "Δημόσιο" (!) και "πλήρως ενταγμένο στο ΕΣΥ".
Θα επικαλεστούν μάλιστα το γεγονός ότι και σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία κάποιες υπηρεσίες έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες .
Και τι έγινε ρε παιδιά λίγες παραπάνω ακόμα; Έτσι θα πουν.
Και θα κάνουν γαργάρα τη κακοήθη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη ολόκληρου του τρόπου χρηματοδότησης της ανέγερσης , της λειτουργίας αλλά και της ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, θα κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι τα πάντα θα ελέγχονται από τον ιδιώτη- ιδιοκτήτη, από τη συντήρηση των μηχανημάτων, τη προμήθεια των υλικών, τη χρήση των χώρων.
Θα κάνουν γαργάρα ότι το δημόσιο και συνολικά ολόκληρη η κοινωνία θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα οικονομικά για την αποπληρωμή του έργου.
Θα κάνουν γαργάρα για το ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με την σίγουρη αλματώδη αύξηση των νοσηλίων και εξέταστρων.
Θα κάνουν γαργάρα ότι τελικά βάζουν πλάτες και ανοίγουν το δρόμο για την εφαρμογή πιλοτικά στη χώρα μας ενός ακραία νεοφιλελεύθερου μέτρου που ακόμα και εκεί που εφαρμόστηκε απέδειξε το βαθύ ταξικό του χαρακτήρα και απέτυχε.
Και νομίζουν ότι θα "καθαρίσουν" έτσι εύκολα με την Πρεβεζάνικη κοινωνία, την οποία υποτίθεται ότι ερμηνεύουν, χωρίς να την έχουν ρωτήσει ποτέ!
Αμ δε!