Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ψήφισμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Θεωρούμε αναγκαία την άμεση και χωρίς χρονοτριβή κατασκευή νέου νομαρχιακού νοσοκομείου. Ενός νοσοκομείου στο οποίο θα μπορούν να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νομού μας και που θα αποτελεί επίσης έργο υποδομής και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή .
Θεωρούμε επίσης ότι χαρακτήρας του νέου νοσοκομείου δεν μπορεί να είναι άλλος από δημόσιος καθώς και να είναι πλήρως ενταγμένο στο ΕΣΥ.
Για τον λόγο αυτόν είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του νοσοκομείου με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου –Ιδιωτικού τομέα) την οποία έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Εκτός του ότι όπου εφαρμόστηκε (Βρετανία) η μέθοδος αυτή απέτυχε αφήνοντας τεράστια χρέη θεωρούμε ότι υπονομεύεται και ο δημόσιος χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση από την οποία οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι θα είναι οι μεγαλοεπενδυτές επιχειρηματίες.
Πιστεύομε ότι ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο ιδιωτικής επιχειρηματικότητας με μόνο και κύριο στόχο το οικονομικό κέρδος.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη κατασκευή του νέου νομαρχιακού νοσοκομείου άμεσα και μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να σταματήσει τους εκβιασμούς ως προς τον χώρο κατασκευής του.
Επίσης ζητάμε από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και να δώσει επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει o χώρος της υγείας (ελλείψεις προσωπικού, μισθολόγιο , εφημερίες, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έργα υποδομής ) και που οδηγούν στην συνεχή υποβάθμιση και τελικά στην απαξίωση του δημοσίου τομέα .

Πρέβεζα 15 Ιουλ-08
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ