Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση»!



Μπροστά στη καθολική άρνηση των εργαζομένων στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη  διαδικασία  της αντιδραστικής «αξιολόγησης»,  η κυβέρνηση μεθοδεύει την ποινικοποίηση του αγώνα τους.
Έτσι με αγωγή που κατέθεσε ζητεί να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η δικάσιμος (9/7) συμπίπτει με την αυριανή προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση αιτείται να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον, αλλά και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων. Επίσης, ζητεί να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή. 

Σε δελτίο τύπου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται:
  
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία στις 9 Ιουλίου 2014, ενάντια στην αξιολόγηση – λαιμητόμο, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο διάτρητο σύστημα «αξιολόγησης» που προωθεί η Κυβέρνηση, καθώς και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 και έχει προκηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή. Με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι η κυβερνητική μεθόδευση της «αξιολόγησης» συναντά την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο που επιβεβαιώνεται από τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις των εργαζομένων. 
Αυτή η στάση των εργαζομένων, η γενικευμένη αντίδρασή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικα οδήγησε τις προηγούμενες μέρες την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην αναζήτηση μεθοδεύσεων προκειμένου να κηρύξει την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» παράνομη και καταχρηστική. 
Την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, στις 14:00 εκδικάζεται η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενάντια στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.ΔΥ. 
Καταδικάζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να ποινικοποιήσει τους αγώνες και να επιβάλει, δια της δικαστικού οδού, το σύστημα της αξιολόγησης του Ν.4250/2014.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της να οδηγήσει, μέσω της αξιολόγησης, χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και να παραδώσει τομείς του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα. 
Μάταιος κόπος! Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τη συνεπή και αγωνιστική στάση τους, δεν θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών, δεν θα επιτρέψουν τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε νέες απολύσεις εργαζομένων και σε ιδιωτικοποιήσεις θεμελιωδών κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. 
Καλούμε στις 14:00 σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για να ματαιώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ…
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ