Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Έρχονται συγχωνεύσεις –συνενώσεις και καταργήσεις μονάδων του ΠΕΔΥ και "κέντρα εφημέρευσης" στα μεγάλα αστικά κέντρα.



Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης  κατά το χαιρετισμό του σήμερα στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) .


"Εξορθολογίζουμε τη λειτουργία των μονάδων του ΠΕΔΥ, ενοποιώντας μονάδες. Δεν είναι δυνατό να διατηρούμε μονάδες οι οποίες απέχουν μερικά μέτρα η μία από την άλλη. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουμε ενοίκιο σε μονάδες όπου απασχολούνται 4 και 5 γιατροί. Σταδιακά λειτουργούμε τα εργαστήρια των μονάδων. Με σχέδιο εξορθολογίζουμε τη γεωγραφική τους κατανομή και τον τρόπο λειτουργίας τους, αξιοποιώντας στο έπακρον την παραγωγική δυνατότητα βιοϊατρικού εξοπλισμού". 

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

"Θα ξεκινήσουμε σύντομα τη λειτουργία κέντρων εφημέρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διασυνδέουμε τις μονάδες με τα νοσοκομεία σε λειτουργικό και επιστημονικό επίπεδο, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αναπτύξει πλήρως τη λειτουργία του συστήματος. Είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε προς όφελος της κοινωνίας, του κράτους αλλά και των οικονομικών της υγείας".