Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Για τις δήθεν ενδοσυγκυβερνητικές κόντρες για την αξιολόγηση.



Πέρα από τα ρεπορτάζ  για  δήθεν ενδοσυγκυβερνητικές κόντρες για την «αξιολόγηση», στην πραγματικότητα στο συγκυβερνητικό στρατόπεδο  μελετούν σχέδια αντιμετώπισης της μαζικής ανυπακοής των εργαζομένων στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην διαδικασία εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης του νόμου 4250/2014.
Είναι προφανές ότι είναι πρακτικά  μη εφαρμόσιμη μια μαζική πειθαρχική δίωξη  δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Έτσι λοιπόν αναζητούν εναλλακτικές λύσεις  με στόχο να σπάσουν το μπλοκ των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων που απεργούν-απέχουν από την διαδικασία της «αξιολόγησης».

Και ποιος από τους συγκυβερνητικούς εταίρους νομίζετε ότι έχει το Know-How σε τέτοια τερτίπια;
….
Ακριβώς .Σωστά μαντέψατε!!!!

Το ΠΑΣΟΚ!

«Απέναντι στις αντιδράσεις των υπαλλήλων οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι λύση και εδώ έχω διαφορετική προσέγγιση. Προτιμότερη είναι η θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων. Παραδείγματος χάριν για να γίνει μετάταξη, απόσπαση ή μετάθεση προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του στη διαδικασία της αξιολόγησης, ασχέτως της βαθμολογίας του. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος επιθυμεί να καταλάβει θέση ευθύνης. Δεν είναι δίκαιο, για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, ούτε αξιοκρατικό να επιθυμεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλη θέση ή να καταλάβει θέση ευθύνης και να μην έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης

Εύη Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μιλώντας σήμερα  στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».
Πηγή:Capital.gr
  
Οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία αυταπάτη.
Μόνο ο δικός τους ενωτικός, μαζικός αγώνας ανυπακοής και μη εφαρμογής του νόμου 4250/2014,  οργανωμένος  από τα κάτω, από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων  και με πανελλαδικό συντονισμό μπορεί να φέρει τη νίκη.
Γιατί ναι, μπορούμε εδώ να νικήσουμε .