Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ: 100 Αντιπροσωπείες Σωματείων επέστρεψαν στο Υπουργείο Υγείας τα Φύλλα Αξιολόγησης ως απαράδεκτα



AΘΗΝΑ 23/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3386

Σήμερα Τετάρτη 23/07/2014 αντιπροσωπείες από 100 Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Προνοιακών Μονάδων όλης της χώρας και του ΕΚΑΒ επέστρεψαν στη πόρτα του Υπουργείου Υγείας, τα Φύλλα Αξιολόγησης του συνόλου των υπηρετούντων εργαζομένων με την ένδειξη «απαράδεκτα».
Με τη πράξη μας αυτή προστατεύουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, την εργασία μας και την Επαγγελματική Αξιοπρέπεια.
Η Αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά την υποβάθμιση, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή της. Δεν επιδιώκει την βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, την βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά δημιουργεί νέα «καβάτζα» για απολύσεις, διαθεσιμότητες και απώλειες μισθών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό Υγείας διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την κατηγορηματική άρνηση του συνόλου των Εργαζομένων να συμμετάσχουμε στο εν λόγω κατάπτυστο Σύστημα Αξιολόγησης δηλώνοντας τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των Φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία σε ποσοστό που αγγίζει το 90 – 95%.
 
Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την Αξιολόγηση. 

Μάλιστα σχεδιάζει την εφαρμογή της Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014.

Η παράνομη αυτή πράξη θα απαντηθεί δυναμικά – μαζικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΝΙΚΑΜΕ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ