Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Δεν τους φοβόμαστε. Ακυρώνουμε στην πράξη την αντιδραστική «αξιολόγηση»



Όπως έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας, η ψήφιση του νόμου 4250/2014 αποτελεί ταυτόχρονα ένα κρίκο αλυσίδας  σε μια αλληλουχία αντιδραστικών νομοθετημάτων στο χώρο του Δημοσίου και ταυτόχρονα ένα ακόμη εργαλείο-τομή  στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Μια αναδιάρθρωση που σκοπεύει σε   ένα μικρό, συρρικνωμένο ( σε δομές και υπηρεσίες)  δημόσιο τομέα, που θα έχει παραχωρήσει πλήθος υπηρεσιών του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, που ό,τι έχει μείνει  υπό την ομπρέλα του θα λειτουργεί με μορφή ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης -επιβάλλοντας τέλη και χαράτσια για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του- με  δραστική μείωση των μόνιμων εργαζόμενων και τη διάλυση κάθε δυνατότητας συλλογικής αντίστασης αλλά και κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Για αυτό και επέβαλαν νομοθετικά  και τις ποσοστώσεις για αυτό «αποφασίζουν και διατάζουν» ότι ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων σε ετήσια βάση, θα χαρακτηρίζεται «ανεπαρκές»  και «άχρηστο».
Η προσπάθεια εφαρμογής του νόμου  αυτού στην πράξη συνάντησε τη  μαζική αντίδραση όλων των εργαζόμενων. Ομόφωνη είναι η απόφαση ότι αυτός ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Σε πολλά Νοσοκομεία , Δήμους και Υπουργεία, ο νόμος έχει ήδη μπλοκαριστεί στην πράξη. Τα φύλλα αξιολόγησης παραδίδονται μαζικά στα σωματεία και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αποφασίζουν με μαζικότατες γενικές συνελεύσεις  ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».
Απαντώντας σε αυτόν τον πρωτοφανή ξεσηκωμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια ακόμη και αυτή τη μορφή της απεργίας-αποχής για να κριθεί «παράνομη και καταχρηστική».

Η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Δεν γνωρίζουμε αυτή την ώρα την απόφαση.

Όμως ..
Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση δικαστηρίου, συνεχίζουμε δυναμικά. 
Δεν πειθαρχούμε-Δεν συναινούμε στην κατάπτυστη διαδικασία-Τα φύλλα αξιολόγησης παραδίδονται ασυμπλήρωτα στα σωματεία.
Καμιά ανθρωποθυσία.   
Μέσα από αποφάσεις μαζικότατων γενικών συνελεύσεων  στα πρωτοβάθμια σωματεία, με  τον αναγκαίο πανελλαδικό συντονισμό δράσης  εμποδίζουμε, με αξιοποίηση όλων των μορφών και μέσων, την κατάπτυστη διαδικασία της αντιδραστικής «αξιολόγησης» .
Να ανατραπεί τώρα ο νόμος.
Η ακύρωση στην πράξη του νόμου της αντιδραστικής «αξιολόγησης» θα είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος με πολύ σημαντικές προεκτάσεις και επιδράσεις.