Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ράντσα και για τους γιατρούς στον "Ευαγγελισμό"


ΡΑΝΤΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!
Στη λύση αυτή υποχρεώθηκαν οι εφημερεύοντες του Ευαγγελισμού, μετά από την προκλητική αδιαφορία της διοίκησης (και των "αδιάφθορων" επιθεωρητών υγείας) για τις συνθήκες στις οποίες καλούνται οι ιατροί να περάσουν αρκετά 24ωρα το μήνα.

Συστέγαση υπνοδωματίου με γραφείο ιατρών και εξεταστήριο ασθενών, τρύπια σεντόνια, παντελής έλλειψη ειδών υγιεινής, ανεπαρκής θέρμανση/κλιματισμό, ζεστό νερό μόνο ορισμένες ώρες, κατσαρίδες, και φυσικά αφόρητη ηχορύπανση όλα συμπληρώνουν την τραγική εικόνα που συναντούν οι γιατροί που διαμένουν στα δωμάτια αυτά συχνά για πολλές συνεχόμενες μέρες.
Οι παραπάνω βέβαια είναι οι τυχεροί - αυτοί δηλαδή που βρίσκουν διαθέσιμο δωμάτιο! Χαρακτηριστικό το 1 κρεβάτι για 5 εφημερεύοντες γιατρούς! Στην ίδια μοίρα φυσικά Ειδικευόμενοι, Επιμελητές, και Διευθυντές.
Οι υπόλοιποι "άτυχοι" επιστρατεύουν αυτοσχέδια ράντσα, δανείζονται φορεία ασθενών, κοιμούνται σε καρέκλες στα γραφεία, ή αν (σπανίως στον Ευαγγελισμό!) βρεθεί κενό δωμάτιο νοσηλείας προσποιούνται τον άρρωστο και ξαπλώνουν σε αυτό (για τις λίγες ώρες που ενδεχομένως να ξεκλέψουν από την δουλειά).
Οι δεκάδες, εδώ και χρόνια, διαμαρτυρίες και καταγγελίες στη διοίκηση, πέραν της γνώριμης απάντησης "θα το διορθώσουμε", κάποια στιγμή έφεραν και την κορύφωση της ανευθυνότητας "δεν σας πληρώνουμε για να ξεκουράζεστε στην εφημερία".
Επειδή όμως τόση προσπάθεια γίνεται για να αποδείξουμε ότι είμαστε μέλος της Ευρώπης, παραπέμπουμε τον διοικητή στις αυστηρές Ευρωπαϊκές οδηγίες για τα ωράρια και τα υποχρεωτικά διαλείμματα επί συνεχούς εργασίας.
Επίσης τον προσκαλούμε να επιστρατεύσει τον υπνόσακο του (ως γνήσιος στρατιωτικός) και να μας κάνει παρέα για ένα εικοσιτετράωρο στα δωμάτια αυτά.
Αν ποτέ χρειαστεί να επισκεφθείτε τα εξάκλινα δωμάτια του Ευαγγελισμού (και όχι τα -ρεζερβέ για τους VIP φίλους της διοίκησης- μονόκλινα του 10ου ορόφου με wifi διαδίκτυο), σκεφτείτε ότι οι γιατροί που τα επισκέπτονται πιθανώς να μένουν σε εξίσου άσχημες συνθήκες!

Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός"