Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο Επικρατείας για συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και για τις Διαθεσιμότητες Υγειονομικών 
 Η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ προσφεύγει σήμερα 1/10/2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του Υπουργού Υγείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέτουν Υγειονομικό Προσωπικό σε Διαθεσιμότητα.
Με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες Υπουργικές Αποφάσεις κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ Νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκδίδονται Νέοι Οργανισμοί στα Νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων. Μάλιστα σε περίοδο που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας.
Μόλις ανακοινώθηκαν στοιχεία από την κυβέρνηση με βάση τα οποία 2,5εκατ.πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση ούτε στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ να εξασφαλίσει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στις Υπηρεσίες για τους χρήστες θεσμοθετεί το ένα χαράτσι μετά τα άλλα (5ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25ευρώ για εισαγωγή) και δραστικά συρρικνώνει, υποχρηματοδοτεί τις λειτουργούντες Υπηρεσίες Υγείας. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Υγείας με άλλες Υπουργικές Αποφάσεις έθεσε στην πυρά των διαθεσιμοτήτων 1665 Υγειονομικούς, παρότι είναι πασιφανέστατες οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Τα Νοσοκομεία παρότι αποδεκατίστηκαν από προσωπικό με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (εργασιακή εφεδρεία, αθρόες συνταξιοδοτήσεις και μηδενικές προσλήψεις), ο Υπουργός Υγείας μεταχειρίζεται το υγειονομικό προσωπικό ως «πειραματόζωα» των διαθέσεων της ΤΡΟΪΚΑΣ.

Σας κοινοποιούμε τη Συνοπτική έκθεση της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ   στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.   (κλικ εδώ)


        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ


Σχόλιο:
Δεν ξέρουμε τι νόημα και αποτέλεσμα θα έχουν οι  οι προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας ...
αλλά η λύση κατά την άποψή μας βρίσκεται  ΕΔΩ