Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:30 μμ ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα



Φίλες και Φίλοι συμπολίτες.

  • Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ πάνω από 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν χάσει την ασφάλιση Υγείας και άλλα 3 εκατομμύρια στερούνται ασφαλιστικής ικανότητας χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. 
  • Στο νέο προϋπολογισμό του Κράτους, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών δαπανών (της τάξης του 2, 8 δις ευρώ), θα προέλθουν από περικοπές στην ασφάλιση και περίθαλψη. 
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο και οποιαδήποτε διαφορά τιμής από άλλο φάρμακο γενόσημο ή πρωτότυπο θα πληρώνεται από την τσέπη του ασφαλισμένου. 
  • Από 1/1/ 2014 επιβάλλεται χαράτσι 25 ευρώ ( πέρα από το εισιτήριο των 5 ευρώ) για κάθε εισαγωγή ασθενή στο Δημόσιο Νοσοκομείο. 
  • Ετοιμάζονται να επιβάλλουν ποσοστό συμμετοχής σε όλους τους ασφαλισμένους για κάθε πράξη ή νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο 
  • Σχεδιάζουν ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ με στόχο όμως να μεταβιβάσουν τελικά μεγάλο μέρος της δαπάνης για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατευθείαν στους  ασφαλισμένους και θέτοντας σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους στον οργανισμό. 
  • Αφήνουν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας χωρίς επαρκή στελέχωση και με νέα μείωση  στη  χρηματοδότησή του και στον προϋπολογισμό του. 
  • Μέσα στο Νοέμβριο πιθανότατα θα εξαγγελθεί το σχέδιο ανατροπών στα  νοσοκομεία της περιφέρειας (ανάλογο αυτών που έγιναν σε Αθήνα –Θεσσαλονίκη) με καταργήσεις νοσοκομείων , μετατροπή τους σε κέντρα υγείας ή αλλαγή ρόλου τους.
Επειδή όλα αυτά έχουν και θα έχουν καταστρεπτικές συνέπειες στην Υγεία αλλά και στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων μας

Καλούμε τα σωματεία του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , φορείς και συλλόγους της πόλης μας , συνταξιουχικά σωματεία, τις άνεργες και τους άνεργους συμπολίτες μας, καθώς και κάθε άλλη συλλογικότητα ή συμπολίτη μας σε:
Ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 7:30 μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για να συζητήσουμε αλλά και να πάρουμε

αποφάσεις για συγκεκριμένες συντονισμένες και συλλογικές

ενέργειες και δράσεις για την ανατροπή αυτών των μέτρων