Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Την Τετάρτη (;) η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών για τις "αναδιαρθρώσεις" των νοσοκομείων της περιφέρειας και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας -κινητικότητας εργαζομένων του ΕΣΥ



Την προσεχή Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα,  συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ)  υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη με θέμα τις προτάσεις των ΔΥΠε για τις αλλαγές στα νοσοκομεία της περιφέρειας ( αλλαγή ρόλων , συγχωνεύσεις, καταργήσεις)   και τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων του ΕΣΥ στα νοσοκομεία αυτά που θα μπει σε διαθεσιμότητα -κινητικότητα  στα πλαίσια του 2ου κύματος διαθεσιμότητας- κινητικότητας που θα λάβει χώρα το επόμενο δίμηνο
Υπενθυμιζουμε ότι από δω και πέρα θα υπάρξουν αλλεπάλληλα κύματα συγχωνεύσεων-αλλαγής ρόλου ακόμη και κατάργησης νοσοκομείων της περιφέρειας, καθώς και διαθεσιμότητας-κινητικότητας εργαζομένων σε αυτά. Δηλαδή η διαδικασία αυτή θα γινει σταδιακά, με στόχο-από την πλευρά της κυβέρνησης  να ελαχιστοποιηθούν  οι αντιδράσες  τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και των τοπικών κοινωνιών.
Στα πλαίσια της επικείμενης συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΕ πρόταση θα καταθέσει και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που αφορά τα νοσοκομεία ευθύνης της , ανάμεσα σε αυτά και το νοσοκομείο  Πρέβεζας, το οποίο όπως και πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης -τρόικας.  

Είσης πιθανά την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με τη Διοίκηση της 6ης Υπε  για επείγοντα προβλήματα του νοσοκομείου.
Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας και η  Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα στα πλαίσια  υλοποίησης σχεδίου εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων για την Υγεία και  την υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας στο νομό,  προχωρούν  στη συνδιοργάνωση  με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας της προβολής της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ  Sicko”, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας -πρώην «Όαση»  (αναμένεται τις επόμενες ημέρες η διάθεση της αίθουσας από το Δήμο Πρέβεζας).
Ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν  και οι ακριβείς ημερομηνίες του συλλαλητηρίου στο χώρο του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, καθώς και  της διοργάνωσης συζήτησης  για τις εξελίξεις στην Υγεία και συναυλίας με τοπικά μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες .
Επίσης  εξετάζεται η πρόταση  για κάθοδο  των εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και πολιτών της Πρέβεζας σε συγκέντρωση -συλλαλητήριο  στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.