Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα ανοιχτής συγκέντρωσης στήριξης του Νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας και των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής.
Ψήφισμα της  9ης Οκτωβρίου 2013 στα πλαίσια της ανοιχτής συζήτησης ενημέρωσης-πληροφόρησης και στήριξης του Νοσοκομείου Μολάων, του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και των άλλων δημοσίων δομών υγείας της περιοχής μας.
Εμείς οι πολίτες της περιοχής της νοτιοανατολικής Λακωνίας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μολάων που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στα Παπαδιάνικα διαπιστώσαμε, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν, ότι το Νοσοκομείο Μολάων υπολειτουργεί με δεδομένο ότι υπάρχουν 59 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων κενές και η χρηματοδότησή του είναι στο μισό από αυτήν που πραγματικά απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας με ασφάλεια για την υγεία μας.
Διεκδικούμε την ουσιαστική λειτουργική αναβάθμιση και τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Μολάων, με δικά του όργανα διοίκησης, που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας.
Απαιτούμε την αναγκαία χρηματοδότησή του σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες για την προμήθεια σε υλικά, φάρμακα, αντιδραστήρια κ.λ.π. και την κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη δυο θέσεων γυναικολόγων μαιευτήρων που κενώθηκαν και μία θέση ουρολόγου που κενώνεται εντός του 2013 καθώς και όλων των κενών (10) θέσεων των περιφερειακών ιατρείων με αγροτικούς γιατρούς.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον τους ο Υπουργός Υγείας να απαντήσει άμεσα και σαφώς με ποιο τρόπο και πότε θα ενισχυθεί το νοσοκομείο. Ποιες από τις πραγματικές ανάγκες θα καλύψει ο Υπουργός και πότε .
Αποφασίσαμε:
1.   Να διαβιβαστούν τα στοιχεία στους τρείς, άμεσα ενδιαφερόμενους, Δήμους, ήτοι Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Ευρώτα καθώς και ατομικά σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση κάτω από την οποία «λειτουργεί» το Νοσοκομείο.
2.   Ζητάμε από τα παραπάνω τρία Δημοτικά Συμβούλια να τεθεί το θέμα του Νοσοκομείου Μολάων, άμεσα, σε ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί σε συνεδρίασή τους.
3.   Να δημοσιοποιηθούν μέσω των Μ.Μ.Ε. και του διαδικτύου τα στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του Νοσοκομείου από άποψης στελέχωσης και χρηματοδότησης και να επιδιωχθεί συνέντευξη τύπου.
4.   Να επιδιωχθεί ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής και δημοτικών συμβούλων.
5.   Να οργανωθούν ομάδες από τους συμμετέχοντες και να γίνει ενημέρωση κατά τόπους.
6.   Να ενημερώσουμε τους Συλλόγους Λακώνων που υπάρχουν στην Αττική και να ζητηθεί η συμπαράστασή τους στη στήριξη των δομών υγείας της περιοχής μας.
7.   Να επιδιωχθεί ο συντονισμός με επιτροπές αγώνα από άλλες περιοχές και να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας με συγκεκριμένα αιτήματα.