Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Της Χαλιμάς τα παραμύθια


Οι λεκτικές ακροβασίες και τα αυθαίρετα συμπεράσματα είναι ένα ακόμη τέχνασμα που χρησιμοποίησε η υπουργός Υγείας  κατά τη συνέντευξή της όσον αφορά  τις προσλήψεις προσωπικού.

Παραθέτουμε το ακριβές απόσπασμα  της συνέντευξης

    «Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση των θεμάτων και των βασικών σημείων του νομοσχεδίου το οποίο θα φέρουμε εντός του Ιουνίου στη Βουλή, θα ήθελα ένα τελευταίο ενημερωτικό στοιχείο να σας δώσω, σε σχέση με τις προσλήψεις, όπου είναι μετά από επικοινωνία με τον κ. Βέη τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, επειδή πάντα μας ρωτάτε "πως πηγαίνει η προκήρυξη που είχε βγει για τους 3103 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό 29 Δεκεμβρίου".
Άρα λοιπόν η ενημέρωση είναι ότι τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν ήδη τελειώσει, όσον αφορά τους ΠΕ, για την τεχνολογική εκπαίδευση θα έχουμε οριστικά αποτελέσματα μέχρι τις 31 Ιουλίου, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουμε το Σεπτέμβριο και για την υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχουμε επίσης 31 Ιουλίου.
  Άρα για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τεχνολογική εκπαίδευση και υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο όπως καταλαβαίνετε είναι και ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την περίοδο που δίνουμε τη μάχη για να το υποστηρίξουμε».

Τι καταλαβαίνετε εσείς από το απόσπασμα;
Ότι είμαστε ακόμη στη φάση της έκδοσης των αποτελεσμάτων, που με βάση τις υποσχέσεις της Υπουργού θα οριστικοποιηθούν  από το ΑΣΕΠ για τις κατηγορίες ΤΕ και ΥΕ μέχρις τις 31 Ιουλίου. Ενώ για τη κατηγορία ΠΕ έχουν βγει τα προσωρινά αποτελέσματα και είμαστε στη φάση κατάθεσης ενστάσεων .
Από πού βγάζει το συμπέρασμα  η υπουργός ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχουν γίνει οι προσλήψεις στο ΕΣΥ; Αφού μέχρι τότε θα περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ;

Όταν η πραγματική πολιτική με φιλολαϊκό έργο αντικαθίσταται από… παραμύθια της χαλιμάς