Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Συναδέλφισσες,-οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
Τη Τετάρτη 16/6 με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου(μετά από πρόταση μας) είχε οριστεί γενική συνέλευση του σωματείου μας. Μια ακριβώς εβδομάδα πριν την κατάθεση των νομοσχεδίων για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό θα περίμενε κανείς να πραγματοποιηθεί σοβαρή κινητοποίηση για να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι. Όχι μόνο δεν ενημερώθηκε ο κόσμος, αλλά οι παρατάξεις ΔΑΣ(ΚΚΕ) και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ(ΠΑΣΟΚ) δεν εμφανίστηκαν καν στο χώρο της συνέλευσης. Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο ο καθένας από τη σκοπιά του θέλουν να υποτάξουν τη δράση του σωματείου στο κομματικό τους σχεδιασμό. Γράψανε και οι δύο στα παλιά τους τα παπούτσια την γενική συνέλευση η οποία αποτελεί την ανώτερη μορφή δημοκρατίας του σωματείου.
Η κοινωνική κόλαση που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε-ΔΝΤ δεν μπορεί να ανατραπεί με συνδικάτα κυβερνητικά που έχουν αποδεχθεί τη λογική του κοινωνικό εταίρου, που χρησιμοποιούν ως κριτήρια για την διαμόρφωση των αιτημάτων τους νόμους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας(βλ. ΓΣΕΕ) αλλά ούτε και με συνδικάτα που αποτελούν το μακρύ χέρι του κόμματος  (βλ. ΠΑΜΕ)
Συναδέλφισσες,-οι  ιδιωτικοί υπάλληλοι 
Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει. Ο μοναδικός δρόμος να ξεπεράσουμε τη συναίνεση της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας και γραφειοκρατίας, για να διαμορφώσουμε όρους ανατροπής της κυρίαρχης  πολιτικής είναι η ενιαία πάλη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΧΩΝ, για να ενώσουμε το κομμάτι των εργαζομένων που βγήκε στο δρόμο όλο το προηγούμενο διάστημα, εμπνέοντας όσους ταλαντεύονται,  συντονίζοντας πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα σε γραμμή σύγκρουσης, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ
Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στα μέτρα εργασιακού  Νταχάου και στο ασφαλιστικό τερατούργημα που κατεβάζει η κυβέρνηση με τις ευλογίες Ε.Ε-ΔΝΤ.

η εργατική κίνηση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων