Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι δέκα βασικοί άξονες για τη… παραπέρα αποδιοργάνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ


Με το νέο νομοσχέδιο που σε 10 ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας και θα φέρει τον τίτλο «για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ» μάλλον δρομολογούντα οι εξελίξεις για το περαιτέρω ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων στις δημόσιες δομές Υγείας, για την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη τη λειτουργική τους κλίμακα, για ατέλειωτες υπερωρίες μήπως και αντικαταστήσουμε κάτι από το χαμένο εισόδημά μας, μέχρι και δωρεάν εργασία προβλέπεται μέσα από  τον εθελοντισμό!!!
Οι δέκα άξονες του περίφημου νέου νομοσχεδίου
1. Επίτευξη εθνικού σχεδίου για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.
2. Προσβασιμότητα σε όλους στο ΕΣΥ, ώστε να εκλείψουν οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά και οι ασθενείς της περιφέρειας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.(μέσω των περιβόητων απογευματινών ιατρείων!!!)
3. Βελτίωση της διοικητικής αποτελεσματικότητας του συστήματος με αναβάθμιση των δομών και του εξοπλισμού, ώστε να υπάρχει καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.
4. Ορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων του ΕΣΥ με διαφάνεια και ελέγχους παντού.
5. Αναβάθμιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με κίνητρα, αξιοκρατία και επανεκπαίδευση.
6. Νέα αρχιτεκτονική των δομών Υγείας(!!!), σύμφωνα με τον νέο υγειονομικό χάρτη, που προκύπτει από το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
7. Ολοκλήρωση του ΕΣΥ με ανάπτυξη και έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.( αυτή την ανάπτυξη της ΠΦΥ την έχουμε... ακούσει καμιά 200σαριά φορές από 5-6 Υπουργούς)
8. Καθιέρωση και άσκηση αποτελεσματικών ελέγχων στην παροχή δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας.
9. Θεσμοθέτηση διαδικασιών κοινωνικής λογοδοσίας, όπως το Γραφείο του Πολίτη.
10. Ενδυνάμωση του εθελοντισμού για την Υγεία και την Πρόνοια.
Σχετικά με τον εθελοντισμό, στόχος είναι να δημιουργηθεί σε κάθε νοσοκομείο ή προνοιακό κέντρο, μητρώο εθελοντών, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες.!!!